Foto: LETA
Zatlera Reformu partijas (ZRP) valdes locekle un ilggadējā prezidentu padomniece Sandra Sondore-Kukule būs jaunā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomniece.

Sondore-Kukule, atbildot uz jautājumu, vai savu pieredzi uzskata par pietiekamu, norādīja – tā kā Valsts prezidents saskaņā ar Satversmi reprezentē valsti starptautiski, tad viņai "ir bijusi saskare ar šo jautājumu". Viņa arī uzsvēra, ka Prezidenta kanceleja savulaik iniciējusi arī Tiesībsarga biroja izveidi, tādējādi ir bijusi pieredze arī starptautiskajās cilvēktiesībās.

Padomnieces pārziņā būs likumdošanas un valsts pārvaldes jautājumi, viņa arī palīdzēs ministram īstenot izvirzītos mērķus, no kuriem svarīgākais ir Latvijas ārējo sakaru veicināšana.

Savukārt padomus sabiedriskajās attiecībās ārlietu ministram dos ZRP valdes loceklis, literatūras un filozofijas portāla "Satori.lv" galvenais redaktors Reinis Tukišs, kurš būs arī izglītības ministra Roberta Ķīļa padomdevējs.

Jau vēstīts, ka Rinkēviča biroju vadīs diplomāts Atis Lots, kurš savulaik bijis Ārlietu ministrijas preses sekretārs un strādājis vēstniecībā Vācijā un Krievijā. Savukārt ministrijas parlamentārais sekretārs būs Viktors Makarovs (ZRP).

Sondore-Kukule neveiksmīgi kandidēja 11.Saeimas vēlēšanās un neiekļuva jaunajā parlamentā. Iepriekš viņa bija Valsts prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Valda Zatlera juridiskā padomniece. Zatlera prezidentūras laikā viņa strādāja kopā ar toreizējo Prezidenta kancelejas vadītāju Rinkēviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!