Foto: LETA
Reformu partiju neglābs viens supermens, piemēram, Mārtiņš Bondars, kas neoficiāli minēts kā partijas Rīgas mēra amata kandidāts vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, bet gan pārmaiņas partijas iekšienē, lai uzlabotu komunikāciju gan vienam ar otru, gan sabiedrību.

Šādu viedokli aģentūrai BNS pauda Reformu partijas (RP) valdes locekle Sandra Sondore-Kukule.

Lai analizētu zemo reitingu arī gaidāmo pašvaldību vēlēšanu kontekstā, RP vadība janvāra vidū atkārtoti tiksies, lai spriestu par nepieciešamajām izmaiņām. Februārī savukārt notiks RP kongress.

Par problēmu pašlaik Sondore-Kukule minēja, ka vēlētāji neredz partijas darbību kopumā, "neredz sinerģiju ar partiju", jo atsevišķu tās ministru darbība tiek novērtēta augsti, bet kopējais partijas reitings ir zems.

"Prioritāte ir pārmaiņas partijā. Nekāds supermens partiju neglābs," teica valdes locekle.

Trešdien, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, Latvijas Televīzijā izskanēja, ka RP Rīgā kā pirmo numuru vēlas bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju, pašlaik "Ekonomistu apvienības 2010" pārstāvi Bondaru. Oficiāla apstiprināja tam nav. Iepriekš izskanējis arī ekonomikas ministra Daniela Pavļuta vārds, ko politologi novērtēja kā RP veiksmes atslēgu, lai tā pašvaldību vēlēšanās Rīgā vispār gūtu kādus panākumus.

Taču arī RP izpilddirektors Ivo Valdovskis uzsvēra, ka viens izteikts līderis nebūšot burvju nūjiņa.

"Mums kā partijai, protams, ir svarīgi atrast ļoti spējīgu mēra amata kandidātu, tomēr mēs arī saprotam, ka tā nebūs burvju nūjiņa, kas atrisinās visas problēmas. Mēs redzam mūsu reitingu, tas ir ļoti ilgi stagnējis līmenī, kas mūs neapmierina, un mēs saprotam, ka izmaiņas iekšienē ir tas, kas kursu var izmainīt, un tas prasa daudz ko pārvērtēt," pastāstīja Valdovskis.

Ceturtdien vakarpusē gaidāmajā partijas Rīgas nodaļas kopsapulcē saraksta līderis galvaspilsētā vēl netiks nosaukts, kā arī vēl netiks prezentēta partijas programma Rīgā, kas top Pavļuta vadībā.

"Patlaban mēs gribam pateikt pasaulei uz āru, mūsu vēlētājiem, žurnālistiem, atbalstītājiem un noliedzējiem, ka vispirms mēs uz šo jautājumu [mēra amata kandidāta izvirzīšana Rīgā] skatāmies kā uz zināmām reformām partijā un, ja mēs redzam jaunus līderus, kas varētu nākt mūsu komandā, mēs labprāt viņus redzētu arī kā kandidātus Rīgā. Jau vasarā dome pieņēma lēmumu, ka sarakstos drīkst būt cilvēki bez partejiskās piederības," norādīja Valdovskis.

Saskaņā ar "Latvijas faktu" jaunākajiem reitingiem novembrī par RP, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, bija gatavi balsot 3,7% vēlētāju.

Tuvākās gan ir pašvaldību vēlēšanas ‒ 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!