Foto: LETA

Šonedēļ Saeima beidzot varētu izskatīt Krimināllikuma grozījumus, kas paredz noteikt kriminālatbildību par jauno psihoaktīvo vielu jeb tā dēvēto legālo narkotiku realizāciju.

Pēdējās nedēļās Krimināllikuma grozījumi, kas paredz gan "legālo narkotiku" kriminalizēšanu, gan bargākus sodus par izvarošanu, tika izslēgti no Saeimas darba kārtības, jo tajos iesniegti arī strīdīgi priekšlikumi, kas paredz kriminālatbildību par ar PSRS vai nacistiskās Vācijas pret Latviju īstenotās agresijas publisku noliegšanu, attaisnošanu, slavināšanu vai rupju trivializēšanu.

Tomēr pirmdien, 24.martā valdību veidojošās partijas vienojušās šonedēļ skatīt konkrētos Krimināllikuma grozījumus.

Par likuma grozījumu priekšlikumiem, kas paredz kriminālatbildību par PSRS vai nacistiskās Vācijas agresijas publisku noliegšanu divām no valdību veidojošajām partijām – ZZS un Reformu partijai – gan būšot brīvais balsojums.

Pagaidām tiek pieļauts, ka Reformu partijas deputāti, lemjot par Krimināllikuma grozījumiem, varētu nobalsot pret strīdīgajiem priekšlikumiem, kurus par grūti ieviešamiem iepriekš atzinusi arī Reformu partijas deleģētā Riharda Kozlovska vadītā Iekšlietu ministrija.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības deputātu vairākus minētos priekšlikumus varētu atbalstīt, pirmdien pieļāva šī politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis.

Jāpiebilst, ka jautājums par "legālo narkotiku" ierobežošanu otrdien tiks skatīts valdības sēdē – premjerministre Laimdota Straujuma (V) lūgusi Iekšlietu un Tieslietu ministrijas sagatavot informāciju par šīs ligas izplatību un to, kas būtu darāms, lai to ierobežotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!