Foto: LETA
Šonedēļ karstums mazliet mitēsies, gaidāms arī lietus un ducinās pērkons, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vēl svētdien gaisa temperatūra būs augsta, dažviet sasniedzot +33 grādu atzīmi, bet jau pirmdien temperatūra par dažiem grādiem pazemināsies.

Nākamnedēļ dažviet līs, ka arī ducinās pērkons, bet pirmdien dienvidu rajonos gaidāms stiprs lietus. Pūtīs mērens vējš no jūras puses, līdz ar to Latvijā dienas laikā gaisa temperatūra par trim līdz pieciem grādiem pazemināsies, bet nakts stundās tā būtiski nemainīsies.

Sinoptiķi prognozē, ka mēneša vidū gaisa temperatūra gaidāma ap normu – naktī tā pazemināsies līdz +10...+15 grādiem, savukārt dienā tā sasniegs +22...+27 grādus.

Pirmdien +30 grādi gaidāmi vien Latgales pusē, savukārt Liepājā un Ventspilī būs ap + 21 grādu silts. Dobelē gaidāmi +23 grādi, bet Bauskā +27 grādi. Alūksnē būs +28 grādus silts, bet Ainažos - +23 grādi. Savukārt Rīgā gaiss līdz +25 grādiem.

Līdzīga temperatūra būs arī otrdien un trešdien. Tiesa, šajās dienās Latvijā termometra stabiņš līdz +30 grādiem nepakāpsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!