Šīs nedēļas laikā Latvijā sagaidāms karsts laiks, tomēr dažas dienas - pirmdien un nedēļas nogalē - sinoptiķi prognozē lietu un pērkona negaisu. Kā Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldē, pirmdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā sagaidāma no +19 līdz +24 grādiem.
Priekšpusdienā vietām, pārsvarā austrumu rajonos, iespējams neliels īslaicīgs lietus, arī pērkona negaiss. Pērkona laikā vietām gaidāms arī brāzmains vējš ar ātrumu 15- 18 metri sekundē.

Otrdien nokrišņi netiek prognozēti un gaisa temperatūra dienā sasniegšot no +22 līdz +27 grādiem. Arī trešdien un ceturtdien nokrišņi netiek prognozēti. Gaisa temperatūra dienā svārstīšoties no +24 līdz pat +30 grādiem, bet Latvijas dienvidu rajonos - līdz +32 grādiem.

Savukārt piektdien sinoptiķi prognozē mainīgu mākoņu daudzumu, Kurzemē - īslaicīgu lietu un pērkona negaisu. Gaisa temperatūra dienā būšot no +25 līdz +30 grādiem, bet Kurzemē - no +21 līdz +24 grādiem.

Brīvdienās - sestdien un svētdien - gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Gaisa temperatūra dienā varētu būt no +21 līdz +27 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!