Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visā Latvijā aktīvi turpinās vakcinācija pret Covid-19, un šonedēļ liela mēroga vakcinācijas centri strādā 17 Latvijas pilsētās. Iedzīvotāji tiek aicināti izmantot iespēju un pierakstīties uz vakcināciju Alūksnē, Jēkabpilī, Madonā, Ventspilī, Tukumā un Rīgā, portālu "Delfi" informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

Šajās pilsētās vakcinācija notiks ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu "Comirnaty". Iedzīvotāji aicināti pieteikties vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Liela mēroga centros vakcinācija šonedēļ plānota ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu, kā arī "Janssen" vakcīnu. "Janssen" vakcīna, kuras priekšrocība ir tā, ka nepieciešama tikai viena vakcīnas deva, būs pieejama "Atta" centrā sestdien, kā arī Cēsu vakcinācijas centrā svētdien un Daugavpils Kultūras Pilī sestdien, informēja NVD.

Iedzīvotāji var uzzināt par vakcinācijas centru darba laiku pašvaldību mājas lapās, vietnē "manavakcina.lv" vai zvanot pa tālruni 8989.

Vakcinācija visā Latvijā turpinās, un tagad jebkurš pieaugušais Latvijas iedzīvotājs var pieteikties saņemt vakcīnu, izvēloties konkrētu vakcinācijas vietu un laiku.

Sākot ar pērnā gada 28. decembri, Latvijā uzsākta vakcinācija pret Covid-19. Pirmie potes saņēma lielo slimnīcu darbinieki, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas.

Šā gada 3. aprīlī darbu uzsāka speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri vairākās Latvijas pilsētās, jo Latvijai pirmo reizi bija piegādāts lielāks vakcīnu apjoms. Kopš 3. maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, savukārt no 17. maija – arī 16 gadus sasnieguši jaunieši.

Paredzēts, ka vakcinētiem cilvēkiem pakāpeniski tiks noteikti atvieglojumi, piemēram, iespēja neievērot pašizolāciju, atgriežoties no ārvalstīm, masku nenēsāšana un pulcēšanās atvieglojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!