Foto: DELFI
Šosezon nomedīti 139 vilki no atļautā 140 dzīvnieku limita, līdz ar to vairs nomedījams tikai viens pelēcis, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

Viņš stāstīja, ka trīs nedēļu laikā kopš 14.februāra nomedīti tikai divi vilki, savukārt mēneša laikā kopš 5.februāra nomedīti 14 lūši, kopā sasniedzot 119 nomedīto dzīvnieku skaitu no atļautā 150 lūšu limita.

Kā norāda Ozoliņš, pērn 5.martā medību rezultāti bijuši lielāki - nomedīti 127 lūši un 160 vilki.

"Medībām ar dzinējiem patlaban traucē lielais pēdu daudzums sniegā, savukārt nedrīkst arī aizmirst, ka vilku populācija šogad ir samazinājusies, līdz ar to arī ir apgrūtinātas medības," skaidro Ozoliņš.

Pēc eksperta prognozēm, lūšu medības, visticamāk, nesasniegs atļauto 150 dzīvnieku limitu līdz sezonas beigu termiņam - 31.martam.

Jau ziņots, ka VMD palielināja nomedījamo vilku skaita limitu līdz 140 dzīvniekiem. Dienesta rīkojums paredz, ka vilku medības, sasniedzot 100 dzīvnieku limitu, būs atļautas visā Latvijas teritorijā, izņemot Zemgales un Sēlijas virsmežniecības un Rīgas reģionālās virsmežniecības Dienvidu daļā.

Kā ziņots, lūšu medību sezona sākās pērn 1.decembrī - tās atļautas gandrīz visā valsts teritorijā, izņemot Latvijas centrālo daļu ap Rīgu un Zemgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!