Šovasar brīvdienās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) aktīvais nodarbinātības pasākums skolēniem nenotiks, informē NVA.

Sākotnēji bija paredzēts, ka šovasar tiktu meklēts finansējums, lai nodarbinātu vismaz 13 līdz 14 gadus vecos skolēnus, bet netiktu nodarbināti skolēni vecumā no 15 gadiem, taču Nodarbinātības valsts aģentūra saņēma Labklājības ministrijas informāciju, ka budžeta optimizācijas nolūkā aktīvais nodarbinātības pasākums "Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālajās vai profesionālajās izglītības iestādēs" 2009. gada vasarā tiks iesaldēts.

Sākot ar 2004. gadu, Nodarbinātības valsts aģentūra ik vasaru organizēja skolēnu nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā, lai bērni un pusaudži ar valsts atbalstu varētu strādāt oficiālu darbu, gūstot darba pieredzi, pamatprasmes, iemaņas un iespēju nopelnīt.

2008. gadā vasaras nodarbinātības pasākumā tika nodarbināti 11 222 skolēni, tai skaitā 7543 skolēni vecumā no 15 gadiem un 3679 bērni 13 un 14 gadu vecumā, tai skaitā 173 skolēni ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!