Foto: DELFI
Nosalšana šoziem kļuvusi par nāves cēloni 65 cilvēkiem, aģentūra LETA uzzināja Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā (VTMEC).

Iepriekš, 24.janvārī, VTMEC ziņoja par krietni lielāku nosalušo skaitu - 114 cilvēkiem nepilnos divos mēnešos, no 1.decembra līdz 21.janvārim.

VTMEC informē, ka minētajos aprēķinos pieļauta kļūda, jo pieskaitīti arī 2011.gada ziemas pirmajos divos mēnešos nosalušie. VTMEC direktore Aija Mežsarga apliecināja, ka šoziem, no 2012.gada 1.decembra līdz šī gada 6.martam, nosalšana kļuvusi par nāves cēloni 65 cilvēkiem. "Tie ir korekti dati," viņa norādīja.

Dati par nosalušajiem liecina, ka 43 personas ir bijušas alkohola reibumā, bet par trīs personām vēl nav zināmi analīžu rezultāti.

Lielākā daļa - 25 nosalušie - atrasta Rīgā, savukārt Latgalē - 13, Vidzemē - astoņi, Kurzemē - divi, bet Zemgalē - viens cilvēks.

Jaunākajam nosalušajam bijuši vien 28 gadi. Kā liecina VTMEC dati, nosalušais bijis sociāli aktīvs vīrietis, viņa asinīs bijušas 0,03 promiles alkohola un viņš miris slimnīcā. Savukārt vecākā nosalusī bijusi 1924.gadā dzimusi sieviete, un arī viņa lietojusi alkoholu. Sieviete bijusi 1,58 promiļu alkohola reibumā.

Vairāki nosalušie atrasti neapdzīvotās ēkās, bet vēl vairāki - mājās. Daudz bijis gadījumu, kad cilvēki atrasti ārtelpās, tostarp mežā, grāvī, ceļmalā un pat uz lauka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!