Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) trešdien LTV raidījumā "Sastrēgumstunda" noliedza pieņēmumu, ka tā dēvētajām "spaisa" bodītēm būtu policijas "jumts" jeb piesegs.

Raidījumā deputāts Andrejs Elksniņš (SC) stāstīja par kādu gadījumu Daugavpilī, kad viņš uz kādu "spaisa" bodīti izsaucis policiju. Politiķis, saucot policiju, paziņojis - notiekot kautiņš, lai būtu drošs, ka likumsargi tiešām ieradīsies. Uzreiz pēc zvana bodīte, pie kuras pulcējies krietns pircēju pulciņš, tikusi aizslēgta un tās pārdevēja izgājusi uz ielas. Kad notikuma vietā ieradusies policija, tā sākumā ar pārdevēju sasveicinājusies, taču Elksniņam un viņa biedriem, kuri sēdēja mašīnā, lūgts uzrādīt dokumentus.

Pēc šī stāsta raidījuma dalībniekiem radās jautājums, vai policijā nav informācijas noplūdes par šāda veida izsaukumiem. Kozlovskis sacīja, ka par šo gadījumu ir informēts un to izmeklē, taču noliedza, ka policija kontrolētu "spaisu" bodes.

Iekšlietu ministrs gan atzina, ka arī policijā var būt savas "melnās avis", kuras strādā negodprātīgi, tāpēc viņš aicināja par šādiem aizdomīgiem gadījumiem ziņot Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Jau vēstīts, ka "spaiss" ir kļuvis par nopietnu problēmu valstī un ar šīm jaunajām psihoaktīvajām vielām cenšas visādi cīnīties. Mediķi notiekošo jau ir nodēvējuši par epidēmiju, jo, ja 2001.gadā uzskaitē bija apmēram 500 šādu vielu lietotāji, tad tagad tie mēneša laikā ir mērāmi simtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!