Foto: LETA

Tā dēvēto legālo narkotiku lietotāju medicīniskajai rehabilitācijai ik gadu būtu nepieciešami vismaz 300 tūkstoši eiro, aplēsusi Veselības ministrija.

"Ja šie bērni nenonāk rehabilitācijā, viņi nonāk turpat, no kurienes mēs esam viņus izglābuši," pēc valdības sēdes, kurā otrdien tika apspriesta "legālo narkotiku" sērgas ierobežošana, žurnālistiem sacīja veselības ministre Ingrīda Circene ( V).

Viņa stāsta, ka ar patlaban pieejamajiem līdzekļiem ir iespējams nodrošināt medicīnisko rehabilitāciju vien sešiem nepilngadīgiem "legālo narkotiku" upuriem gadā, taču šāda rehabilitācija būtu nepieciešama vismaz 100 nepilngadīgajiem katru gadu.

Tikai pēc medicīniskās rehabilitācijas "legālo narkotiku" upuriem ir nepieciešana sociālā rehabilitācija, kurai, pēc Circenes teiktā, līdzekļu pietiekot.

Veselības ministre arī uzskata, ka daudz lielāka uzmanība būtu jāpievērš jauniešu izglītošanai par dažādu apreibinošo vielu lietošanas negatīvajām sekām.

Uzsverot, ka starp Veselības un Izglītības un zinātnes ministrijām jau gadiem ilgi norit "cīņa" par veselības mācības pasniegšanu skolās, Circene sacīja, ka viņas vadītā ministrija sagatavos īpašas izglītojošas videolekcijas par "legālo narkotiku" postu. Pēc tam šīs videolekcijas tiks nodotas skolu rīcībā.

"Delfi" jau vēstīja, ka "legālo narkotiku" sērga ir nonākusi valdības uzmanības lokā.

Otrdien valdība nolēma, ka atbildīgajām ministrijām divu nedēļu laikā ir jāsagatavo priekšlikumi par jauniem šādu psihotropo vielu aprites ierobežojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!