Foto: DELFI
Valsts drošības dienesta (VDD) vadība ceturtdien tikusies ar Teikas apkaimes biedrību, lai pārrunātu specdienesta jaunās ēkas būvniecību bijušā velotreka "Marss" teritorijā Rīgā, Brīvības gatvē 207, un vienojusies, ka jautājums par ēkas būvniecību citviet ir jārisina valdībai, liecina sociālajā vietnē "Facebook" Teikas apkaimes aktīvistu publicētā informācija.

Teikas apkaimes biedrības pārstāvji tikušies ar VDD vadītāja vietnieku, un tikšanās mērķis bijis pārliecināties, vai un cik liela ir iespējamība, ka specdienesta ēku būvē citviet. "Lai gan ir ilgi gaidīts un jau iztērēts, tomēr apzināmies, ka sabiedrības viedokli ir jāņem vērā," paudusi biedrība.

Sarunu ar VDD biedrība vērtējusi kā ļoti konstruktīvu, kā arī norādījusi, ka panākta "zināma elastība" no VDD puses. No biedrības teiktā izriet, ka puses vienojušās, ka jautājumu par iespējamām alternatīvām VDD ēkas būvniecības vietas izvēlē jāskata un jālemj Ministru kabinetam (MK).

"Apzināmies, ka VDD vajadzība ir jārespektē, un MK jālemj par labāko risinājumu sabiedrības interesēs," norādījusi biedrība.

VDD sociālajā vietnē "Twitter" apstiprinājis, ka ceturtdien dienestam notikusi tikšanās ar Teikas parka iniciatīvas virzītājiem. "Viens otru esam sadzirdējuši, taču rast visiem labvēlīgu situācijas risinājumu nebūs viegli. VDD izprot un ciena sabiedrības vēlmi pilnveidot pilsētvidi, taču otrā svaru kausā ir valsts drošības intereses," norādījis dienests. Plašāku komentāru par tikšanos un panākto vienošanos portālam "Delfi" patlaban no VDD iegūt nav izdevies.

Tāpat iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) komentārus saistībā ar VDD ēkas būvniecības vietas izvēli portālam "Delfi" nav snieguši.

Jau ziņots, ka atbilstoši 2017. gadā pieņemtam valdības lēmumam Rīgā, Brīvības gatvē 207, plānota Valsts drošības dienesta (VDD) ēkas būvniecība, kas tiks sākta jau šogad.

Kopš tā laika intensīvi strādāts pie VDD ēkas projekta īstenošanas – veikta zemesgabala inženierģeoloģiskā izpēte, izstrādāts būvprojekts, uzsākta sadarbība ar būvuzraugiem un veikti citi priekšdarbi, ieguldot vairākus miljonus eiro.

Savukārt Saeimā ir iesniegta vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju parakstīta sabiedriskā iniciatīva par parka izveidošanu bijušā velotreka "Marss" vietā Brīvības ielā 207, Rīgā.

Pilsētas iedzīvotāju un iniciatīvas atbalstītāju parakstu vākšana sākta 2019. gada decembrī, reaģējot uz VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ieceri apbūvēt vēsturisko velotreka "Marss" teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!