Foto: LETA

Spēcīgais vējš, kas šķērsoja valsts teritoriju, lielākos elektrotīkla bojājumus izraisīja Latgalē. Kopumā plašās spēcīgā vēja darbības zonas dēļ un reģistrētajiem tehnoloģiskajiem traucējumiem AS "Augstsprieguma tīkls" elektrotīklā vēja kulminācijas brīdī ap pulksten 15.45 elektroapgādes traucējumi bija aptuveni 25 000 klientu visā Latvijā, informē AS "Sadales tīkls".

Ap pulksten 21 elektroapgādes traucējumi vēl ir ap 2500 klientu.

"Sadales tīkls" dienas laikā novērsis vairāk nekā 300 elektrotīkla bojājumus un turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientiem elektroapgādi.

Elektrotīkla bojājumus galvenokārt izraisīja spēcīgā vēja ietekmē elektrolīniju vados iegāzti koki un ieķērušies koku zari, kas pārrāva elektrolīniju vadus un bojāja balstus.

Elektrotīkla bojājumu novēršanas darbs turpināsies arī diennakts tumšajā laikā un rīt. Vētras skartajos novados ir gaidāma nepatstāvīga elektroapgāde, jo elektrotīkla dispečeri aktīvi veiks pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas drīzāk atjaunotu klientu elektroapgādi, un tiks veikts tehniski sarežģīts un laikietilpīgs darbs kā nogāzto koku zāģēšana, trūkušo vadu savienošana un elektrolīniju balstu nomaiņa. Daudzviet elektrotīkls bojāts mežos un purvainās vietās, kur darbs ar specializēto tehniku ir apgrūtinošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!