Nelegālā spirta iznīcināšana, bez saskaņošanas ar Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumu "Rīgas ūdens" spirtu izlejot kanalizācijā, varēja apdraudēt attīrīšanas iekārtu darbu un sūkņu stacijas, informēja "Rīgas ūdens" preses sekretārs Artūrs Mucenieks.
Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālā iestāde SIA "Spektrs-K" uzticēja iznīcināt gandrīz 23 000 litrus nedenaturēta etilspirta.

Mucenieks norādīja, ka, spirtam lielā koncentrācijā nonākot attīrīšanās iekārtās "Daugavgrīva", varēja iet bojā baktērijas aktīvajās dūņās, kas ir nepieciešamas kanalizācijas ūdeņu attīrīšanai.

Turklāt, spirtam lielā koncentrācijā nonākot sūkņu stacijās, varēja notikt aizdegšanās vai eksplozija.

Mucenieks norādīja, ka ir izstrādāti speciāli noteikumi, kas aizliedz kanalizācijā izliet koncentrētus šķidrumus.

"Mēs neesam pret kontrabandas apkarošanu, taču šādas darbības ir jāsaskaņo ar uzņēmumu," teica Mucenieks, piebilstot, ka savulaik alkohols lielos daudzumos ticis izliets kanalizācijā. Piemēram, kādai firmai reiz sabojājies vīns, ko tā vēlējusies izliet kanalizācijā. Tādēļ ticis saskaņots laiks, vieta un cik ilgā laikā noteiktais vīna daudzums bija jāizlej kanalizācijā.

Arī iznīcinot nelegālo spirtu, pareizi būtu bijis šo procedūru saskaņot ar "Rīgas ūdeni". Pašlaik esošā informācija liecina, ka spirta izliešana kanalizācijas ūdeņos nav nodarījusi nekādu kaitējumu notekūdeņu attīrīšanas sistēmai, jo, nonākot līdz sūkņu stacijām un attīrīšanas ietaisēm, tas, visticamāk, izšķīdis notekūdeņos un zaudējis savu koncentrāciju. Taču "Rīgas ūdens" aicina turpmāk šādus pasākumus saskaņot, teica Mucenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!