Foto: Publicitātes foto
Kaut arī gaisa temperatūra dienā ir virs 0 grādu atzīmes, lielākoties slēpošanas kalni strādā ar pilnu jaudu, liecina aptauja.

Kā informēja Valmieras slēpošanas bāzes "Baiļi" īpašnieks Valdis Vanags, kalns darbojas katru dienu un strādā visas trases bez izņēmuma. Sniegs uz kalniem ir pietiekamā daudzumā, un arī pārējās slēpošanas bāzes gatavas uzņemt slēpotājus katru dienu. Šodien nestrādā "Žagarkalns", kurā pirmdienas ir tehniskās dienas, savukārt sakarā ar silto laiku un atkusni Ventspilī uz nenoteiktu laiku slēgts slēpošanas kalns "Lemberga hūte".

Dažreiz gaisa temperatūra plus 2 grādi kalnam ir pat labāka nekā, piemēram, mīnus 20 grādu aukstums, jo kalns tad ir mīkstāks, kas ļoti patīk tieši iesācējiem un "svētdienas slēpotājiem", skaidroja Vanags.

Kalniem ir jābūt gataviem un nav iemesla slēgt trases, vēl jo vairāk tāpēc, ka 16.februārī ir Lietuvas Republikas neatkarības diena un sakarā ar svētku brīvdienām ik gadu Latvijas kalnus "ieņem" leiši, uzsvēra Žagarkalna pārstāvis.

Siguldas slēpošanas bāze "Reiņa trase" informēja, ka šobrīd trases klāj 70 centimetru bieza sniega kārta, Gaiziņkalna slēpošanas bāzē "Golgāts" trases klāj 30 centimetru sniega sega, bet Cēsu novada Cīrulīšos visiem tik labi zināmā slēpošanas bāze "Žagarkalns" var lepoties pat ar pusmetru līdz 1 metru biezu sniega kārtu.

Lai pierādītu, ka arī nedaudz siltākos grādos kalni turpina darbību, ''Reiņa trasē'' svētdien, 9.februārī, norisinājās 2.posms bērnu slēpošanas sacensībās līdz septiņu gadu vecumam "Mazais Reinis", kas pulcēja 70 mazus un ņiprus dalībniekus. Trešais posms ieplānots 2.martā. Arī netālu esošajā Kaķīškalnā turpinās LEXUS SKI BOX kausa izcīņas kalnu slēpošanā.

Jau vēstīts, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozējis, ka šonedēļ gaisa temperatūra lielākoties būs augstāka par 0 grādiem. Vien naktīs, debesīm skaidrojoties, gaidāms neliels sals. Saglabājoties pozitīvai gaisa temperatūrai, kusīs sniega sega.

Tiklīdz laika apstākļi mainīsies un kļūs aukstāks, "Lemberga hūte" atkal tiks atvērta un gaidīs apmeklētājus, informēja olimpiskajā centrā "Ventspils".

Interesenti tiek aicināti sekot līdzi informācijai slēpošanas kalna mājaslapā "www.lembergahute.lv", kā arī sociālajā mikroblogu servisā "Twitter". Ielūkoties kalnā notiekošajā var arī ar vebkameru palīdzību no "Lemberga hūtes" mājaslapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!