Foto: LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina novērot veselību pasažieriem, kuri 11. februārī braukuši no Mazsalacas uz Valmieru un atpakaļ, portāls "Delfi" uzzināja centrā.

Covid-19 saslimšana konstatētam pasažierim, kurš 11. februārī brauca ar autobusu Rūjiena – Igaunijas robeža – Mazsalaca – Valmiera (SIA "VTU Valmiera reiss" nr. 6607), pulksten 7.35 no Mazsalacas līdz Valmierai un atpakaļ ar autobusu Valmiera – Mazsalaca – Rūjiena - Valmiera (SIA "VTU Valmiera reiss" nr. 6500), pulksten 12.50 no Valmieras līdz Mazsalacai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid", kas līdz šim telefonos lejupielādēta 300 000 reižu.

Tāpat SPKC norāda, ka līdz 6. aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu. Ja parādījušies slimības simptomi, proti, ir akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c., Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma. Sīkāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!