Foto: LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 21. decembrī braucis ar autobusu Talsi – Dubulti – Rīga, (Talsu autotransports, reisa Nr. 7951), portālu "Delfi" informēja SPKC.

Inficētais braucis ar autobusu pulksten 5.15 no Talsu autoostas līdz Rīgas autoostai un 22. decembrī, pulksten 8.30 braucis atpakaļ ar autobusu Rīga – Dubulti – Talsi.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli, uzsvēra SPKC.

Centrā atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Pēdējā diennaktī veikti 10 911 Covid-19 testi, reģistrēti 1004 jauni saslimšanas gadījumi, bet 16 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!