Foto: Publicitātes foto

Saņēmuši informāciju par kādu vilciena Rīga – Zilupe pasažieri, kuram apstiprināta jaunā koronovīrusa izraisītā saslimšana Covid-19, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina citus cilvēkus, kuri 16. oktobrī atradās tajā pašā vilcienā, novērot savu veselību.

Pasažieris, kuram saslimšana atklāta, 16. oktobrī ar vilcienu Rīga – Zilupe (vilciena nr. 806) braucis no Rīgas līdz Viļāniem – otrajā vagonā. Vilciens no Rīgas izbrauca pulksten 9.47.

Visiem pasažieriem, kuri brauca otrajā vagonā minētajā datumā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par testa veikšanas nepieciešamību uz Covid-19.

SPKS atgādina, ka šādos gadījumos sabiedrībai un epidemiologiem kā papildus rīks darbam ir izveidota lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!