Foto: Shutterstock

Turpmāk Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) savos sociālo tīklu profilos nepublicēs ikdienas statistiku par Covid-19 inficēšanās gadījumiem, bet tā būs pieejama tikai SPKC mājaslapā, ziņo centrs.

Statistika būs pieejama arī Latvijas Atvērto datu portālā.

Kā portālam "Delfi" sacīja SPKC pārstāve Ilze Arāja, sabiedrība arī turpmāk tiks informēta par aktuālo saslimstību ar Covid-19 Latvijā – SPKC veido gan nedēļas, gan mēneša apkopojumus.

Arāja skaidroja, ka iepriekš, kad inficēšanās ar Covid-19 bija intensīvāka, SPKC arī sociālajos tīklos saņēma vairāk cilvēku jautājumu, tomēr šobrīd sabiedrības interese ir apsīkusi.

Tāpat viņa minēja, ka pie ierakstiem sociālajos tīklos daudz vairāk parādās ar Covid-19 nesaistītu komentāru, piemēram, tā tiek izmantota kā platforma reklāmām, tāpēc arī šī iespēja tiek samazināta.

Viņa uzsvēra, ka daudz ir arī tādu cilvēku, kas neizmanto sociālos tīklus un, ja ir interese, apskatās statistiku tieši mājaslapā un sociālie tīkli bija tikai kā papildu informēšanas kanāls.

Jau pirms vairākiem mēnešiem SPKC pārtrauca ikdienas statistiku publicēt sestdienās un svētdienās, apkopojot un publicējot nedēļas nogales un piektdienas statistiku pirmdienā.

Kā pirmdien informēja SPKC, aizvadītajā nedēļā, no 3. līdz 9. oktobrim, Latvijā par 16,6% samazinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu – reģistrēti 6908 jauni Covid-19 gadījumi.

Infekcijas reproduktivitātes koeficienta samazināšanās līdz (R) 0,88 norāda uz lēnāku infekcijas slimības izplatīšanos sabiedrībā salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu. Par 4% samazinājies pacientu skaits stacionāros, liecina dati.

Iepriekšējās nedēļas laikā Covid-19 gadījumu skaits samazinājās visās vecuma grupās. Reģionālajā sadalījumā jaunatklāto gadījumu skaits samazinājies visos Latvijas novados, norāda SPKC.

Eiropas Savienības valstīs kopumā šobrīd vērojams jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaita pieaugums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!