Foto: LETA
Pasažieriem, kas otrdien, 10. novembrī, braukuši ar autobusu Rīga – Cēsis un autobusu Cēsis – Rīga jānovēro savs veselības stāvoklis, jo šajos maršrutos braucis ar Covid-19 inficēts cilvēks, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

SPKC epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, otrdien braucis ar starppilsētu autobusu Rīga – Cēsis, pulksten 13 no Rīgas autoostas līdz Cēsīm un pulksten 19 no Cēsīm ar autobusu maršrutā Cēsis – Rīga.

Visiem pasažieriem, kuri brauca otrdien šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!