Foto: Publicitātes foto

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) strādā pie trešdien, 26. februārī, no Stambulas uz Rīgu lidojušā reisa pasažieru saraksta iegūšanas, lai veiktu turpmākas darbības saistībā ar šajā reisā bijušo Irānas pilsoni, kuram Igaunijā fiksēta saslimšana ar koronavīrusu, portāls "Delfi" uzzināja SPKC.

SPKC sadarbojas ar Civilās aviācijas aģentūru. Tāpat SPKC aicina atsaukties tos pasažierus, kas ir lidojuši ar šo reisu, sazinoties ar SPKC pa tālruni 67501590.

Civilās aviācijas aģentūra nosūtījusi Slimību profilakses un kontroles centram no lidsabiedrības "Turkish Airlines" saņemto informāciju par pasažieriem, kuri trešdien, 26. februārī, lidojuši reisā Stambula-Rīga kopā ar koronavīrusa "Covid-19" inficēto pasažieri, aģentūrai LETA pastāstīja CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

CAA, pamatojoties uz SPKC pieprasījumu un uz likumā "Par aviāciju" noteiktajām tiesībām, nekavējoties pieprasīja informāciju no aviosabiedrības par konkrētā reisa pasažieriem. Vincevs uzsvēra, ka vienlaikus CAA sadarbojas arī ar Turcijas civilās aviācijas kompetento iestādi nepieciešamās palīdzības sniegšanā un informācijas apmaiņā. Vincevs arī informēja, ka CAA pastāvīgi komunicē ar iesaistītajām organizācijām saistībā ar "Covid-19" izplatību. CAA arī organizējusi sanāksmi ar iesaistītajām veselības un aviācijas organizācijām, pārrunājot aktuālākos jaunumus vīrusa izplatībā, kā arī koordinējot iestāžu turpmāko sadarbību šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka trešdien Igaunijā fiksēts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu, paziņojušas amatpersonas. Saslimušais Igaunijā ieradies ar autobusu no Rīgas autoostas. Pirms tam viņš atlidojis lidostā "Rīga" ar reisu no Turcijas.

"Delfi.ee" vēsta, ka inficētais ir Irānas pilsonis, kura pastāvīgā dzīvesvieta ir Igaunija. Viņš Igaunijā no Irānas, kur bijis komandējumā, atgriezies trešdienas vakarā. Kā vēsta Igaunijas mediji, atsaucoties uz sociālo lietu ministru Tanelu Kīku, pats inficētais vīrietis izsaucis neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķus uz Tallinas autoostu. Viņš ievietots infekciju slimību klīnikā.

Kā vēsta Igaunijas portāls "delfi.ee", Irānas pilsonis ieradies Rīgā ar lidmašīnu no Turcijas. No Rīgas uz Tallinu viņš devies ar "Lux Express" autobusu, kurā bijuši vēl 23 cilvēki. Viņu veselības stāvoklim tiks sekots līdzi, kā arī ieteikts uzturēties mājās un izvairīties no sociālajiem kontaktiem. Autobusā braukusi arī saslimušā vīrieša meita.

Kompānija "Lux Express" paziņojusi, ka, līdzko saņemta informācija par inficēto pasažieri, veikti drošības pasākumi. Autobuss pēc ierašanās no Rīgas iztīrīts, taču jau vakar tas devies reisā uz Sanktpēterburgu. Tagad paredzēts to no līnijas noņemt un dezinficēt. Tāpat kompānija izteikusi gatavību atpirkt biļetes no visiem pasažieriem, kuri izlems tuvākajās dienās no ceļošanas atteikties.

Savukārt Igaunijas Veselības departamenta direktore Merike Jurilo atzīmējusi, ka Igaunijā šobrīd netiks izsludināta ārkārtas situācija, jo tas nav nepieciešams.

Igaunijas Sociālo lietu ministrijas Ārkārtas medicīnas departamenta direktors Martins Kadai intervijā Latvijas Radio ceturtdien sacījis, ka saslimušais ir stabilā stāvoklī, saslimšana ir viegla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!