Foto: stock.xchng

Ceturtdien kiberuzbrukumu piedzīvojusi Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājas lapa, iestāde ziņo savā “Twitter” kontā. Savukārt Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" savā tviterkontā vēsta, ka periodiski nepietiekama veiktspēja radusies palielinātā apmeklējumu skaita rezultātā.

Atbildīgie dienesti strādā, lai to novērstu.

SPKC aicina informāciju meklēt SPKC sociālo tīklu kontos.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" savā tviterkontā vēsta, ka sadarbībā ar SPKC tīmekļa vietnes uzturētāju veicis situācijas analīzi. Tehniskā informācija nesatur uzbrukuma pazīmes, periodiski nepietiekama veiktspēja radusies palielinātā apmeklējumu skaita rezultātā. "Cert.lv" sniedzis ieteikumus SPKC.

SPKC mājas lapā sniedza aktuālo informāciju par jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību, kā arī sniedza ieteikumus, kā ikvienam iedzīvotājam sevi no tās pasargāt.

SPKC ir veselības ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas tika izveidota 2012. gada 1. aprīlī.

SPKC darbības mērķis ir īstenot valstī sabiedrības veselības politiku epidemioloģiskās drošības un slimību profilakses apakšjomās, kā arī nodrošināt veselības veicināšanas politikas īstenošanu un koordināciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!