Foto: LETA

Saeima ceturtdien nolēma atsaukt deputātu Veiko Spolīti (V) no Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas, un turpmāk viņa vietā tajā darbosies parlamentāriete Inese Lībiņa-Egnere (V).

Kā ziņots, Spolītis, kurš iepriekš pieķerts par braukšanu dzērumā, apturējis savu darbību partijā "Vienotība", tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.

Spolītis darbību partijā esot apturējis līdz laikam, kad viņš sapratīs, vai pārkāpums ļauj viņam pildīt deputāta pienākumus vai nē, vakar pēc partijas valdes un frakcijas kopsēdes žurnālistiem pastāstīja "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis.

Pēc Šadurska teiktā, ja Spolītis nolems nolikt deputāta mandātu, nebūšot pamata runāt par izslēgšanu no partijas. Savukārt, ja Spolītis nolems saglabāt deputāta mandātu, tad viņam būšot jāizstājas no partijas.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa iepriekš žurnālistiem sacīja, ka partijas frakcija un valde lūdza Spolīti nekādus amatus neieņemt. Tāpēc arī tika sagatavoti dokumenti viņa atsaukšanai no Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas. Lai gan Spolītis gribēja vadīt Saeimas sadarbības grupu ar Ukrainas parlamentu, viņš vairs uz vadītāja amatu nepretendēšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!