Foto: LETA

Saeimas deputātam Veiko Spolītim (V), kurš pirms mandāta apstiprināšanas tika pieķerts par braukšanu dzērumā, būtu vai nu jānoliek deputāta mandāts, vai arī jāšķiras no partijas, tādu viedokli trešdien, 10.decembrī, intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja partijas "Vienotība" biedrs un Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis.

Viņš gan minēja, ka Spolīti neviens nevar piespiest nolikt mandātu pret viņa paša gribu. "Es gribētu cerēt, ka puisim ir prāts galvā," sacīja Šadurskis, atbildot uz jautājumu, vai deputāta mandāts būtu jānoliek.

Līdzīgu viedokli intervijā Latvijas Neatkarīgās Televīzijas rīta raidījumā "900 sekundes" sacīja arī premjerministre Laimdota Straujuma (V). Viņa norādīja, ka Spolīša vietā mandātu noliktu.

"Mēs visu laiku runājam par drošību uz ielām. Ja ar tādām promilēm vada automašīnu, manuprāt, mandāts būtu jānoliek," sacīja Straujuma. Taču, tāpat kā Šadurskis, arī Straujuma norādīja, ka tikai Spolītis pats var nolikt mandātu.

Jau ziņots, ka "Vienotība" šodien valdes un frakcijas kopsēdē izvērtēs deputāta Veiko Spolīša rīcību, kurš pirms mandāta apstiprināšanas pieķerts par braukšanu dzērumā.

Iepriekš valdes sēdē biedriem bija viedokļu apmaiņa par šo jautājumu, tomēr šodien frakcijas un valdes kopsēdē plānots uzklausīt pašu Spolīti.

Spolītis aģentūrai iepriekš norādījis, ka neplāno nolikt deputāta mandātu, jo tam esot nepieciešams daudz nozīmīgāks iemesls. Viņš gan savu rīcību nožēlo un uzsver, ka uzņemas par to morālo atbildību. Taču pēc šī gadījuma vairs neturpinās darbu "Vienotības" Ētikas komisijā.

Jau ziņots, ka Spolītis pirms deputāta mandāta apstiprināšanas aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā. Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. Viņš kļuva par parlamentārieti uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (V) pilda ministra pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!