Foto: LETA

Deputāts Veiko Spolītis atsaucis savu iesniegumu, ko otrdien iesniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā un kurā lūdza komisiju izvērtēt 41 deputāta rīcību, aicinot deputātu atmaksāt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā nopelnīto.

Ceturtdien, 10. novembrī, deputāts portālu "Delfi" informēja, ka iesniegumu trešdien pēc Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes ir atsaucis. Sēdē tika skatīts Ringolda Baloža (NSL) iesniegums ar lūgumu izvērtēt Spolīša rīcību, vadot Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

Vēstīts, ka Spolītis lūdza komisiju izvērtēt 41 tautas priekšstāvja rīcību ceturtdienas, 3. novembra, sēdē, atbalstot likumprojektu, kas, kā norāda deputāts, "pārkāpj Saeimas deputātu ētikas kodeksa 5. pantā noteikto". Ētikas kodekss paredz, ka deputāti ciena Satversmi.

"Šajā gadījumā kolēģu rīcība ir vērsta pret parlamentārās demokrātijas principiem, aicinot kompensēt izdevumus par politisko darbību – korupcijas, kontrabandas izmeklēšanu," norādījis Spolītis savā iesniegumā. Deputāts lūdzis Ētikas komisiju izvērtēt šo deputātu rīcības atbilstību parlamentārās demokrātijas principiem.

Lai gan Spolītis bija lūdzis iesniegumu izskatīt trešdien, 9. novembrī, kopā ar deputāta Ringolda Baloža iesniegumu, kurā aicināts izvērtēt paša Spolīša rīcību, tas netika darīts.

Ziņots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija konstatējusi Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpumus tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas vadītāja Spolīša rīcībā.

Komisija izteiks deputātam rakstveida brīdinājumu, paziņojot par to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tāpat vēstīts, ka Saeima atbalstījusi lēmuma projektu, kurā deputāts un Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Spolītis tiek aicināts rast iespēju atmaksāt no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!