Foto: Publicitātes attēli

Par braukšanu dzērumā sodītajiem autovadītājiem aresta izciešanas laikā būtu jādemonstrē dažādi videomateriāli, piemēram, ar avārijām, portālam "Delfi" aresta laikā gūto atziņu stāsta par braukšanu reibumā sodītais deputāts Veiko Spolītis.


Deputāts norāda, ka piecu aresta dienu laikā nav bijis neviena mirkļa, kad no valsts puses būtu bijis kāds atgādinājums, ka braukšana reibumā nav pieņemama un kāpēc vispār viņš tur atrodas. "Mans ieteikums būtu policijai aresta izciešanas laikā likt skatīties videomateriālus par to, kas notiek avarējot utt.," stāsta Spolītis. Tas pārrunāts arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, lai situāciju mainītu.

Izciešot sodu, Spolītis izlasījis vairākas grāmatas par darba tematiku, tostarp Normana Deivisa "Vanished Kingdoms: The Rise and Fall of States and Nations" un Saeimas Kārtības rulli, kā arī konspektu par Eiropas Savienības un Turcijas attiecībām. Ar dzīves apstākļiem nekādu problēmu nav bijis.

Komentējot savu turpmāko darbu Saeimā, Spolītis klāsta, ka turpina darbu frakcijā un paliek uzticīgs tām vērtībām, ko pieteica vēlēšanās. "Darbs turpinās", viņš min un norāda, ka sagatavojis vairākus likumprojektus, piemēram, grozījumus karoga likumā, kā arī grozījumus Satversmē deputātu imunitātes atcelšanai administratīvu pārkāpumu gadījumā. "Izdošana administratīvai sodīšanai ir veca norma, kura varētu tikt transformēta," skaidro Spolītis. Plānots, ka Satversmes grozījumi varētu tikt virzīti pēc nedēļas, kad viņš atgriezīsies no konferences Stambulā, kas notiek saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Spolītis tajā piedalīsies kā deputātu sadarbības grupas pārstāvis.

Pirms Ziemassvētku brīvdienām Spolītis minēja, ka vērtēs, vai spēj pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Atbildot uz jautājumu, kā viņš plāno to darīt bez partijas atbalsta, Spolītis uzsver, ka joprojām turpina darbu frakcijā, ko veido partijas biedri. "Vismaz individuālās sarunās es neredzu, ka būtu kaut kas sevišķi mainījies," viņš saka, taču atzīst - jāskatās, kā veiksies ar likumprojektu izskatīšanu.  "Ja viss virzīsies uz priekšu kā plānots, es neredzu lielas problēmas," saka Spolītis. 

Spolītis arī plāno iesaistīties kampaņā pret automašīnas vadīšanu reibumā, par ko lielāka skaidrība gaidāma gada pirmajā pusē.

Jau vēstīts, ka vēl pirms deputāta mandāta apstiprināšanas Spolītis tika aizturēts, vadot automašīnu 1,4 promiļu reibumā. Tiesa Spolītim piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, ko viņš jau izcietis. Tāpat viņam piemērots 850 eiro naudas sods un noņemtas vadītāja tiesības uz diviem gadiem.

Pēc soda izciešanas Spolītis izstājās no "Vienotības", bet neatteiksies no deputāta mandāta.Viņš turpmāk darbosies kā neatkarīgais deputāts, bet atbalstīs koalīcijas politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!