Lai arī turpmāk ar izglītības un zinātnes ministra lēmumu no piedalīšanās eksāmenos varēs atbrīvot skolēnus, kuri pārbaužu laikā piedalās starptautiskās sporta sacensībās, viņiem būs nepieciešams citā laikā kārtot eksāmenus, ja būs vēlme saņemt attiecīgos sertifikātus par centralizēto eksāmenu kārtošanu un iestāties augstskolās, informē Izglītības satura un eksaminācijas centrā (ISEC).
ISEC norāda, ka no pārbaudījumiem ar izglītības un zinātnes ministra lēmumu 12.klases skolēns var tik atbrīvots gadījumā, ja attiecīgajā mācību gadā noteiktajā laikā gatavojas dalībai vai piedalās starptautiskās sporta sacensībās un nevar kārtot valsts pārbaudījumus noteikumi par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2007./2008.mācību gadā paredzētajos termiņos.

Šāds lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz iesniegumu, kam pievienots sporta federācijas apliecinājums tam, ka skolēns ir kāda olimpiskā sporta veida valsts pieaugušo izlases komandas dalībnieks. Šādā gadījumā skolēns saņem atestātu par vidējo izglītību, taču pieteikties studēt 2008.gadā var tikai tajās augstskolās, kurās centralizēto eksāmenu rezultāti nekalpo par kritēriju uzņemšanai, t.i., nav nepieciešams centralizēto eksāmenu rezultātu apstiprinošs sertifikāts. Ja skolēns tomēr vēlēsies iegūt centralizēto eksāmenu sertifikātu, eksāmenus kārtot ir iespējams nākošajā gadā, piesakoties to kārtošanai augstskolās.

Saskaņā ar noteikumiem, tie skolēni, kuru likumīgajiem pārstāvjiem ir izsniegta diplomātiskā vīza vai dienesta vīza, tiek atbrīvoti no valsts valodas eksāmena kārtošanas mazākumtautību izglītības programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!