Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdienas rītā Brīvības ielā Valmierā divstāvu ēkā noticis sprādziens, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 9.06.

Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienstāva ēkā ar mansardu nograndis sprādziens, kā rezultātā sagruvis ēkas jumts, mansarda stāvs un ēkas sienas.

Notikumā bija cietis 79 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola, cietušais guvis apdegumus, bet bijis pie samaņas.

Ugunsdzēsēji pārmeklēja sagruvušo ēku un pārliecinājās, ka ēkā vai tās apkārtnē neatrodas cilvēki.

VUGD notikuma vietā darbu ir pabeidzis un kā iespējamais eksplozijas iemesls tiek minēts gāzes noplūde no gāzes plīts vai balona.

Dienests informējis pašvaldību, kura uz notikuma vietu nosūtīs būvinspektorus, lai tie lemtu par ēkas palikušo konstrukciju drošumu.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja aculiecinieki, sprādziena dēļ blakus esošajām ēkām izbirušas logu rūtis un redzami arī citi bojājumi.

Brīvības iela transporta kustībai ir slēgta, uz tās mētājas dažādas atlūzas, ķieģeļi un šīfera gabali.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valmieras domes sabiedrisko attiecību daļā, gadījumā, ja būs nepieciešams, dome lems par palīdzības piešķiršanu cietušajam. Pagaidām pašvaldībā nav vērsies neviens no uzsprāgušās ēkas kaimiņiem, kuru ēkas bojātas sprādziena dēļ.

Vēstīts, ka notikuma vietā strādāja 16 Valmieras, Strenču, Smiltenes un Cēsu ugunsdzēsēji un pieci speciālie ugunsdzēsības transportlīdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!