Latvijas policijas darbinieki, kas izmeklē pirms nedēļas notikušo sprādzienu Rīgas universālveikalā "Centrs", vienā no versijām piemin Lietuvas lielāko mazumtirdzniecības uzņēmumu "Vilniaus prekyba".
Laikraksts "Lietuvos rytas" atgādina, ka tiek pārbaudītas pavisam četras nozieguma versijas. Pirmā versija ir konkurentu darbība, otrā - labējo vai kreiso ekstrēmistu akcija, trešā - psihiski slima cilvēka rīcība, ceturtā - vietējo tirgotāju atriebība, kas saistīta ar nelielo un lielo uzņēmēju attiecību saasināšanos Latvijā.

Par vispamatotāko Latvijas policija uzskata pirmo versiju, kurā var atrast Krievijas vai Ukrainas biznesa struktūru pēdas. Skandināvijas koncerns "ICA Group", kam pieder Latvijas tirdzniecības centru tīkls "Rimi", kura veikalā "Centrs" notika sprādziens, pēdējā laikā ir sācis nopietni interesēties par Krievijas un Ukrainas tirgiem.

"Lietuvos rytas" apgalvo, ka "ICA Group" interesējas arī par Lietuvu - šī skandināvu koncerna meitas uzņēmums ir kļuvis par partneri Lietuvas uzņēmumam "Ekovalda", kuram pieder liels veikalu tīkls "Ekonomija". Ir izteikts pieņēmums, ka uz "ICA Group" darbības paplašināšanu Baltijas reģionā var slimīgi reaģēt "Vilniaus prekyba", kas ir "Ekonomija" konkurente. Nesen "Vilniaus prekyba" paziņoja par plāniem izveidot savu veikalu Latvijā.

"Vilniaus prekyba" ģenerāldirektors Igns Staškevičs nosauca šīs aizdomas par "ziepju burbuli".

"Nekad nav radušās pat mazākās aizdomas par kaut kādiem mūsu pārkāpumiem Lietuvā. Tie, kas mūs pazīst, tai skaitā mūsu konkurenti, nekad neapstiprinās šādas aizdomas. Iespējams, tāpēc baumas izplatās ārpus Lietuvas, bet sensāciju meklētāji izmanto jebkādas viņiem piespēlētas versijas," sacīja Staškevičs.

Viņš apstiprināja, ka ne sprādzieni, ne aizdomas netraucēs "Vilniaus prekyba" izveidot veikalus Latvijā. "Mūs interesē Latvijas tirgus. Kamēr tajā nav viena skaidra līdera, ir vieta arī otram nopietnam konkurentam," teica Staškevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!