Foto: DELFI Aculiecinieks

Sprādziena rezultātā ceturtdien Jelgavas novada Platonē kādā dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks, kurā cietuši trīs cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Negadījums noticis divstāvu mūra mājā, kuras pirmajā stāvā izbūvēta garāža. Sprādziens noticis garāžā, kur atradusies gan automašīna, gan gāzes katls. Eksplozijas iemeslus vērtē Valsts policija.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste informēja, ka, pēc aculiecinieku teiktā, mājas garāžā bija sprādzis gāzes balons, kas arī izraisīja ugunsgrēku. Sprādziena rezultātā deformēta ēkas siena, kas apgrūtinājis dzēšanas darbus, jo daļā no ēkas ugunsdzēsējiem glābējiem bija bīstami uzturēties ēkas sabrukuma draudu dēļ un dzēšanas darbi notika no ēkas ārpuses.

Ugunsgrēkā, kas izcelās sprādziena rezultātā, cieta ēkas garāža, otrā stāva pārsegums un mājas jumts, kopējā degšanas platība - 355 kvadrātmetri.

Negadījumā cietusi 54 gadus veca sieviete un 56 gadus vecs vīrietis - abiem konstatēti apdegumi, kā arī 79 gadus veca sieviete, kurai palicis slikti, piedzīvojot lielu šoku saistībā ar notikušo. Visi trīs nogādāti slimnīcā.

Kopumā aizvadītās diennakts laikā VUGD reaģējis uz 34 izsaukumiem, no kuriem 12 saistīti ar ugunsgrēkiem, bet 13 - ar dažādiem glābšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!