Ārlietu ministrija (ĀM) ir saņēmusi ziņas par vēl vienu Latvijas iedzīvotāju, kas, iespējams, cietis Londonā notikušo sprādzienu rezultātā un kuram Lielbritānijas slimnīcā izdarīta operācija. Saskaņā ar informāciju, kas vēl tiek pārbaudīta, persona atradusies netālu no vietas, kur eksplodējis autobusā ievietotais spridzeklis, portālu “Delfi” informēja ĀM preses sekretārs Atis Lots.
Latvijas vēstniecībai Londonā ir izdevies īslaicīgi sazināties ar minēto personu. Šī persona ievietota kādā no slimnīcām, kur tai sakarā ar gūtajiem ekstremitāšu savainojumiem izdarīta operācija.

Personas stāvoklis nav dzīvībai bīstams. Vēstniecība mēģina atjaunot kontaktu ar cietušo, kā arī lūgusi Lielbritānijas iestāžu palīdzību cietušā atrašanās vietas noskaidrošanā. Tiklīdz tas būs izdevies, Latvijas vēstniecības pārstāvji apmeklēs minēto personu, konsultēsies ar mediķiem un Lielbritānijas amatpersonām, lai, vadoties no cietušā vajadzībām un tā stāvokļa, sniegtu jebkuru nepieciešamo palīdzību.

Turpina darboties Ārlietu ministrijas “karstais telefons”. Joprojām tiek saņemti atsevišķi zvani ar lūgumu noskaidrot personu atrašanās vietu. Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments un Latvijas vēstniecība Londonā regulāri atjauno šādu personu sarakstu un iesniedz pārbaudei Lielbritānijas varas iestādēm.

Pašreiz meklējamo sarakstā ir aptuveni 40 personas, savukārt vairāk kā 100 personu atrašanās vieta ir noskaidrota.

Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Londonā turpinās darbu, lai apzinātu citus iespējamos cietušos un informēs par rezultātiem.

Līdz šim tika ziņots, ka Londonā ceturtdien notikušajos sprādzienos ir cietusi viena Latvijas iedzīvotāja - viņa guvusi nelielu galvas traumu -, un pēc nakti ilgas uzraudzības slimnīcā ir izrakstīta no ārstniecības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!