Foto: stock.xchng

Vakar no Kurzemes pie mediķiem Rīgas reģionā nogādāts 46 gadus vecs vīrietis, kurš apdedzinājis seju un citas ķermeņa daļas, kad sprādzis ugunskurā iemests aerosola flakons, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciāliste Inga Vītola.

Palīdzība vakar sniegta arī sešus gadus vecam velosipēdistam Rīgas reģionā, kurš savainoja kāju un galvu, kad viņu aizķēra automašīna. Tāpat saņemts izsaukums pie 11 gadus veca velosipēdista Vidzemē, kurš atsities pret velosipēda stūri un savainojis krūšu kurvi.

Kurzemē slimnīcā ar smagu galvas traumu nogādāts 63 gadus vecs vīrietis, kurš iekritis savas mājas pagrabā. Savukārt Vidzemē slimnīcā ar mugurkaula traumu nogādāts 35 gadus vecs vīrietis, kurš alkohola reibumā lecis no apmēram četru metru augstuma.

Vēl divi cilvēki vakar guvuši vispārēju ķermeņa atdzišanu. Vidzemē tas bijis 30 gadus vecs vīrietis, kurš ilgi nogulējis slapjā grāvi un bija guvis arī galvas traumu, bet Rīgā - 52 gadus vecs vīrietis, kurš stiprā alkohola reibumā ilgāku laiku nogulējis uz ielas un arī bija guvis galvas traumu.

Kopumā dienesta mediķi vakar devušies 1116 izsaukumos, no kuriem 189 bijuši saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!