Ceturtdien Nacionālās kultūras padomes sēdē izskatīti 1905.gada simtgades atzīmēšanas pasākumi, to nozīme un loma sabiedrībā, portālam “Delfi” pastāstīja Kultūras ministrijā.
Ņemot vērā to, ka 1905.gada notikumi un tā laika aktivitātes vēsturiski tiek vērtētas neviennozīmīgi, padomē tika uzsvērts - būtiski ir vērst sabiedrības uzmanību uz tā laika notikumiem un to interpretēšanu.

„Nereti mūsdienu sabiedrībā un it īpaši jaunatnē veidojas nepilnīgs redzējums par 1905.gada notikumiem. Līdzās citam nedrīkst aizmirst, ka Latvijas kultūrā šis laiks deva īpašus impulsus un ir raksturojams ar brīvības un neatkarības cīņu apliecinājumu gan literatūrā un dramaturģijā, gan vizuālajā mākslā. Tas ir arī Raiņa un Aspazijas laiks,” Nacionālās kultūras padomes sēdē sacīja kultūras ministre Helēna Demakova.

Padome ierosināja vairākus priekšlikumus, kas 1905.gada simtgades atzīmēšanas ietvaros būtu īstenojami sadarbībā ar kultūras institūcijām un Izglītības un zinātnes ministriju. Tie ir saistīti ar vienotas pasākumu programmas izstrādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!