Galvenā valsts tarifu regulatore Valentīna Andrējeva jau piecus gadus spēlē spēļu automātus. Pēdējos gados ievērojami augušas viņas parādsaistības. Viņa uzskata, ka kontrolē savu hobiju un tas neapdraud darbu, pirmdien ziņo laikraksts "Diena".
Andrējeva stāsta, ka šāda spēlēšana viņai palīdz relaksēties pēc saspringtā un stresa pilnā darba. Bijusī Finanšu ministrijas valsts sekretāre pēdējos trīs gadus ir Sabiedrisko pakalpojumu regulatora padomes priekšsēdētāja. Andrējeva uzskata, ka viņas aizraušanās ar azartspēlēm neietekmē viņas lēmumus par sabiedrisko pakalpojumu cenām.

"Negribu teikt, ka tas traucē manam darbam. Neatļaujos spēlēt darba laikā, daru to vakaros un neslēpju. Ļoti daudz pazīstamu cilvēku spēlē un tā atpūšas. Mana profesionalitāte nav apšaubāma," laikrakstam norādījusi Andrējeva.

Andrējeva stāsta, ka azartspēļu hobijs viņai esot jau gadus piecus. "Man ir vairāki hobiji," skaidro amatpersona, "man ļoti patīk opera, ceļot, teātri. Man ir milzīga "Swarovski" kolekcija. Man ļoti patīk azartspēles, un nekad to neslēpju. Visi mani draugu zina, kādreiz kopā aizejam."

Spēlēt Andrējeva ejot, kad ir iespēja un nauda, jo "azartspēles ir ļoti lielas naudas izdošanas bizness". Konkrētas likmes gan viņa nenosauc: "Spēlēju uz visādām. Kādreiz uz lielām, jo tad var ko dabūt."

Andrējevas amatpersonas ienākumu deklarācija rāda, ka pērn regulatores vidējais mēneša atalgojums bija 5000 latu. "Baltic Screen" izpētījis, ka šo summu veidoja pamatalga vidēji 3500 latu apjomā, plus prēmijas. Pērn Andrējeva ik ceturksni par "nozīmīgu personīgo ieguldījumu uzdevumu savlaicīgā un kvalitatīvā izpildē" ar pārējo padomes locekļu lēmumu saņēma prēmijas - kopumā 15 000 latu.

No otras puses, Andrējevas ienākumu deklarācijas liecina, ka pēdējos trīs gados viņas parādsaistības no 10 000 pieaugušas līdz 105 000 latu. Deklarācijās redzams vien 20 000 latu liels aizdevums, taču, kur tērēta pārējā nauda, deklarācijas neuzrāda.

Regulatore apgalvo, ka nauda ņemta no bankas un tērēta dzīvokļa remontam, ceļojumiem un aizdota radiniekiem.

Andrējeva padarīto pēdējo trīs gadu laikā regulatorā vērtē atzinīgi, tādēļ arī padomes locekļi sevi tik dāsni prēmēja. Tiesa, šā gada martā regulatora padome pieņēma lēmumu vairs neizmaksāt sev prēmijas. Toties augusi padomes locekļa vidējā alga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!