Foto: F64

No valdības ministriem vislielākais algoto padomnieku skaits ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (Reformu partija), kuram to ir divreiz vairāk nekā jebkuram citam ministram, bet tāds pats padomnieku skaits ir vienīgi premjeram Valdim Dombrovskim ("Vienotība").

Ministru padomnieku algas dažādās nozaru ministrijās pārsvarā svārstās ap 800 latiem, noskaidroja aģentūra BNS, iepazīstoties ar ministriju atalgojumu izmaksu jūlijā.

Sprūdžam ir divi padomnieki sabiedrisko attiecību jautājumos, no kuriem viens - Inese Auniņa - atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, un šajā laikā padomnieka pienākumus pilda Kristians Rozenvalds. Stratēģiskās plānošanas jautājumos ministru konsultē Uldis Spuriņš. Kā arī viņam ir divi padomnieki juridiskajos jautājumos - katrs no viņiem strādā pusslodzi: Inga Antāne un Raimonds Cers. Savukārt vides jautājumos Sprūdžu konsultē Maija Vanaga, bet par dokumentu apriti atbild ministra padomniece, kas iepriekš strādāja ministrijas kancelejā.

Ministra biroja vadītāja ir Kristīna Pelša.

Padomnieku algas par pusslodzes darbu jūlijā bijušas ap 400 latiem, Spuriņam - virs 800 latiem, bet biroja vadītājai virs 900 latiem.

Sprūdžs, skaidrojot savu lielo padomnieku skaitu, norādīja, ka "ministram ir jābūt iestādes stratēģiskajam vadītājam, kurš izvirza politikas prioritātes un mērķus", un viņš kā ministrs ir politiski atbildīgs par septiņām nozīmīgām darbības jomām - vides aizsardzību, valsts attīstības un reģionālās attīstības plānošanu un koordināciju, pašvaldību attīstību un pārraudzību, teritorijas attīstības plānošanu un zemes pārvaldību, vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamību, valsts investīcijām un elektronisko pārvaldi, kā arī informācijas tehnoloģijām valsts pārvaldē.

"Man ir izdevies izveidot ne tikai stipru un profesionālu padomnieku komandu ar konkrētu stratēģisko redzējumu, bet, mērķtiecīgi strādājot un reformējot ministrijas administratīvo vadību, ir izveidota augsti profesionāla komanda ar valsts sekretāru un valsts sekretāra vietniekiem, kas ir spējīgi apzināt uzdevumus un īstenot tos dzīvē, atbilstoši manam stratēģiskajam redzējumam par nozaru attīstību kopumā. Veidojot savu komandu, par prioritāti izvirzīju iespējamo padomnieku profesionalitāti un pieredzi viņiem uzticētajās jomās. Profesionāla komanda ir būtisks atbalsts manā ikdienas darbā, apzinot un izvirzot ministrijas stratēģiskos mērķus," pastāstīja Sprūdžs.

Sprūdža biroja darbinieku un padomnieku skaits ir divreiz lielāks nekā kādam no citiem ministriem, kuriem padomnieku  skaits pārsvarā ir divi vai trīs, neskaitot ministra biroja vadītāju. Vienīgi premjeram Valdim Dombrovskim ir vairāk padomnieku nekā Sprūdžam - seši. Piemēram, ārlietu ministram ir tikai viens padomnieks uz pilnu slodzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!