Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) iecerējis pamatīgu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) reorganizāciju, kas cita starpā paredz arī vairāku departamentu un nodaļu apvienošanu un vadītāju skaita samazināšanu, informē ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inese Auniņa.

Pirmdien ministrs ar saviem plāniem iepazīstinājis ministrijas kolektīvu.

"Pārmaiņas ir īstenojamas un noris daudz veiksmīgāk, ja visi, kurus šī pārveidošana skar, redz un akceptē mērķi; saprot ceļu, pa kuru iesim, un aktīvi iesaistās to īstenošanā. Sākot darbu VARAM, reorganizācija nebija mans pašmērķis, tomēr tās nepieciešamība šobrīd kļuvusi akūta. Jaunā struktūra būs pamats efektīvai, motivētai un uz rezultātu orientētai darba kultūrai ministrijā. Reģionālās attīstības, vides aizsardzības un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un Latvija to pelnījusi ja sen," norāda Sprūdžs. Ministrs ir pārliecināts, ka efektīva iestāžu darbība ir būtisks priekšnoteikums valsts prioritāšu sekmīgai īstenošanai.

VARAM ilgstoši bijusi pakļauta dažādām apvienošanām un pārmaiņām. Tādēļ pašreizējā ministrijas struktūra, kā arī vairāk nekā 300 darbinieku izvietojums dažādās ēkās dažādās vietās Rīgā nenodrošina maksimālu darba efektivitāti un kvalitāti, skaidro Auniņa.

Nepieciešamība optimizēt ministriju un izstrādāt jaunu tās struktūru apstiprinājās, iepazīstoties ar VARAM struktūrvienību vadītāju iesūtītajām stratēģijām, kā arī piedāvājumu par viņu atbildības sfērā īstenojamajām iniciatīvām un būtiskākajiem darbiem. Šis katra vadītāja personīgi radītais konspektīvais materiāls kļuva par pamatu ministrijas reorganizācijas plāna izstrādei, norāda Auniņa. Optimizācijas uzsākšana, balstoties uz ministrijas darbinieku zināšanām, pieredzi un idejām, nodrošinās veiksmīgu reorganizācijas norisi un efektīvu ministrijas darbu nākotnē.

Ar ministra rīkojumu izveidota ministrijas strukturālo reformu darba grupa, kas tuvāko nedēļu laikā īstenos VARAM darbības optimizēšanas praktiskos un juridiskos aspektus. Reorganizāciju plānots pabeigt līdz 2012.gada 2.aprīlim. Tikmēr valdības līmenī turpināsies darbs, lai atrisinātu VARAM telpu jautājumu - vienuviet izvietojot visus ministrijas darbiniekus, tiktu paaugstināta ministrijas darba efektivitāte un savstarpējā koordinācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!