Foto: LETA

Latgales pašvaldībām ir jābūt aktīvākām, apgūstot Latgales rīcības plāna ietvaros atvēlēto līdzekļus, lai visus iecerētos projektus būtu iespējams ieviest savlaicīgi, piektdien sarunā ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

"Valdība no savas puses ir spērusi soli, ir piesaistīti papildus vairāki desmiti miljoni latu Eiropas Savienības fondu līdzekļu un pašvaldību pārstāvjiem ir jābūt aktīviem gatavojot projektus, lai visu šo naudu varētu arī izlietot," pauda ministrs.

Ministrs piektdien Latgales vizītes laikā apmeklēja Viļaku, kur atbildēja uz domes vadības un iedzīvotāju jautājumiem un Rēzeknē tikās ar Latgales reģiona pašvaldību vadītājiem. Abās sarunās būtiska tēma bija Latgales rīcības plāna sekmīga ieviešana.

Sprūdžs uzsvēra, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir gatava iesaistīties un palīdzēt pašvaldību speciālistiem sagatavot projektus un konsultēt, kā to veiksmīgāk izdarīt. Paralēli ministra sarunai ar pašvaldību vadītājiem, Rēzeknē notika ministrijas un Latgales pašvaldību speciālistu darba tikšanās, kurā tika izrunāti neskaidrie projektu sagatavošanas un iesniegšanas jautājumi.

"Pagājušajā gadā valdībā apstiprinātā plāna nosaukums ir "Iespēju Latgale" – Ministru kabinets ir šīs iespējas devis un nu pašiem Latgales cilvēkiem ir jāspēj un jāiemācās tās maksimāli izmantot," ir pārliecināts Edmunds Sprūdžs.

Latgales rīcības plāna ietvaros reģionam ir piesaistīti Eiropas Savienības fondu un valsts budžeta līdzekļi, no kuriem līdz šim ir apgūti 9,26 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!