Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs 20 gadus “spļauj sejā ikvienam Latvijas iedzīvotājam, uzskatāmi demonstrējot, ka likumi nav visiem vienādi šajā valstī” un “ir lielākais augonis pašvaldību sistēmā”, otrdien LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

"Tas pārkāpumu apjoms, uz kuru norādījusi Ģenerālprokuratūra, tas kā Lembergs 20 gadus faktiski spļauj sejā ikvienam iedzīvotājam, uzskatāmi demonstrējot, ka likumi nav visiem vienādi šajā valstī. Lemberga kungs ir lielākais augonis pašvaldību sistēmā, jo, kā es varu prasīt atbildīgu rīcību no citiem pašvaldību vadītājiem, laikā, kad Lemberga kungs Ventspilī ir astoņu no 11 Ventspils brīvostā strādājošu termināļu slēpts īpašnieks," sacīja Sprūdžs.

Savukārt Lembergs LNT raidījumā norādīja: valsts jau iepriekš viņam uzrādījusi nepamatotas apsūdzības trīs lietās, bet tiesā tās nav izdevies pierādīt un "šitas ir tāds pat blefs," Sprūdža izteikumus par Lemberga iespējamām nelikumībām vērtēja pats to adresāts.

"Ja kāds man teiks, ka es šorīt izvaroju sievieti un lai es to pierādu - es to nevarēšu pierādīt [..] Jāpierāda tam, kas apgalvo pretējo. Ja Sprūdzš saka, ka esmu saņēmis naudu no "Kālija parka" un citiem komersantiem - lūdzu, Sprūdža kungs, kad saņēmu, cik, kurā datumā," sacīja Lembergs, paužot cerību, ka konkrēti fakti ir minēti Sprūdža vadītās ministrijas vēstulē, ko Ventspils mērs nav saņēmis un tāpēc līdz šim arī nav sniedzis savus paskaidrojumus.

"Ar blefu, ar tādiem tukšiem apgalvojumiem es nevaru cīnīties," sacīja Lembergs, uzsverot, ka viņš ir gatavs savu taisnību pierādīt tiesiskām metodēm.

"Var jau apgalvot visādas dieva zīmes un tā [..], bet lieta ir ļoti vienkārša -mana visa darbība kā balta lapa ir redzama un pierādāma. Ja Sprūdžs var pierādīt, ka esmu "Kālija parka" akcionārs, lai pierāda. Ja es tāds būtu, tad es būtu iesniedzis nepamatoti valsts amatpersonas deklarāciju," sacīja Ventspils mērs.

"Lemberga kunga laiks ir beidzies, jums ir jāsaņem taisnīgs sods. Zaglim tā pat kā filmā, ir jāsēž cietumā, " Sacīja Sprūdžs, uz ko Lembergs atbildēja "jūs esat zaglis, jo jūs nemaksājat nodokļus, bet saņemat algu kredītu veidā," norādot, ka tas esot vispārzināms fakts.

Kā ziņots, Sprūdžs pieprasījis Lembergam paskaidrojumus par "šokējošo saimniekošanu" Ventspilī un pieļāvis 100% varbūtību, ka Lembergs tiks atlaists no Ventspils vadītāja posteņa. Savukāt Lembergs šādu rīcību iepriekš saistījis ar gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un nodēvējis par ministra atriebību uz to, ka Lembergs kritizējis viņa darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!