Foto: LETA
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) joprojām ir pārliecināts, ka pašvaldības uzņēmumam "Rīgas ūdens" nav jānodarbojas ar dzeramā ūdens ražošanas biznesu, taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) principiāla uzstādījuma apturēt uzņēmuma "Aqua Riga" darbību nav.

"Principiāli ir parādīt šo kā kliedzošu sliktas prakses piemēru, katru cīņu tu nevari vinnēt. Par to jau nav stāsts,"  sacīja Sprūdžs, piebilstot, ka vēlētājs būs tas, kurš vērtēs pašvaldības darbu.

Viņš arī norādīja, ka juridiski visas iespējas nav izsmeltas, tomēr pagaidām viņš atturējās paust, kādas tās ir. Tāpat ministrija par šo jautājumu vēl nav vērsusies arī tiesā.

"Uz tiesu var iet vienmēr. Uz tiesu vajag iet tad, kad esi kaut cik pārliecināts, ka vari vinnēt, vai ja tas palīdzēs radīt precedentu un nākamā pašvaldība, pirms ko līdzīgu darīs, padomās divreiz vai trīsreiz," noteica ministrs.

Kā ziņots, Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā 28.augustā reģistrēts pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" meitasuzņēmums "Aqua Riga". Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Ineta Zalāne, "Aqua Riga" apmaksātais pamatkapitāls - 105 000 latu.

"Aqua Riga" plāno nodarboties ar dzeramā ūdens fasēšanu un realizāciju. Dzeramo ūdeni paredzēts iegūt no SIA "Rīgas ūdens" īpašumā esošajām ūdensgūtnēm.

VARAM 23.augustā pieprasīja nekavējoties atcelt Rīgas domes lēmumu par piekrišanu SIA "Rīgas ūdens" meitasuzņēmuma "AquaRiga" dibināšanai fasēta dzeramā ūdens ražošanai un pārdošanai, jo uzskata, ka mātes un meitasuzņēmumi veido vienu ekonomisko vienību, līdz ar to "AquaRiga" dibināšana neatbilst Valsts pārvaldes iekārtas likuma normām, tostarp atbilstība publiskas personas darbībai privāto tiesību jomā.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) uzskata, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) komanda šoreiz kļūdījusies un pašvaldībai nav pamata atkāpties no nodoma ražot fasēto ūdeni. Uz VARAM vēstuli dome plāno sniegt atbildi tāpat kā uz jebkura cita rīdzinieka iesniegumu - divu nedēļu laikā.

"Vienotības" Rīgas domes deputātu frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks iepriekš prognozēja, ka Rīgas dome tik vienkārši no šīs ieceres neatkāpsies, un pauda cerību, ka Sprūdžs šo jautājumu risinās tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!