Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) priekšlikumu Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatā virzīt Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedras vadītāju, asociēto profesoru Artūru Kuču.

Par Kuča apstiprināšanu ST tiesneša amatā vēl jālemj Saeimai, portālam "Delfi" pavēstīja Tieslietu ministrijas pārstāve Lana Ivulāne.

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Starptautisko un Eiropas tiesību zinātņu katedras vadītāja amatā Kučs strādā no 2006. gada septembra. Pašlaik viņš ir arī Latvijas Žurnālistu Asociācijas Ētikas komisijas un Latvijas Zvērinātu advokātu padomes komisijas loceklis. Iepriekš strādājis par Latvijas Republikas Tiesībsarga padomnieku, Eiropas Cilvēktiesību tiesas un Latvijas Tiesnešu mācību centra lektoru, kā arī par Latvijas Universitātes Šķīrējtiesas tiesnesi.

2007. gadā Kučs absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un Orhusas universitāti Dānijā, iegūstot tiesību zinātņu doktora grādu. 2001. gadā Latvijas Universitātē viņš ieguvis tiesību bakalaura grādu.

Jauns ST tiesnesis nepieciešams, jo 2017. gada 30. janvārī beidzas pilnvaru termiņš tiesnesim Kasparam Balodim.

Konkurss uz ST tiesneša amata kandidātu tika izsludināts 28. oktobrī, un kopumā pieteikumus amatam iesniedza astoņi pretendenti. Komisija par atbilstošu likumā noteiktajām Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāta prasībām atzina Kuču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!