Satversmes tiesas (ST) tiesneši, viņu padomnieki, palīgi, kā arī administratīvi saimnieciskie darbinieki prēmijās šogad saņēmuši 81 345 latus.
ST preses sekretāre Līna Kovalevska aģentūru LETA informēja, ka kopā septiņiem tiesnešiem prēmijās šogad izmaksāti 27 500 lati, līdz ar to viens tiesnesis vidēji gadā saņēmis 3928 latus prēmijas.

Kopumā astoņiem padomniekiem un tiesnešu palīgiem izmaksāti 23 040 lati jeb vienam cilvēkam vidēji gadā 2880 lati.

Kopā 25 administratīvi saimnieciskajiem darbiniekiem izmaksāti 30 805 lati, līdz ar to vienam darbiniekam gadā vidēji izmaksāti 1232 lati.

ST pārstāve informēja, ka papildus šā gada jūnijā ST diviem darbiniekiem, kas veiksmīgi pabeiguši studijas tajā jomā, kurā strādā Konstitucionālajā tiesā, piešķīrusi katram vienu "Zvaigzne ABC" dāvanu karti 30 latu vērtībā.

Kovalevska paskaidroja, ka ST darbinieku atalgojuma apmēru nosaka valdības noteikumi par samaksu prokuratūras un tiesu darbiniekiem.

Noteikumos grozījumi veikti 2006.gada decembrī, kad budžets jau bijis pieņemts, tāpēc algas no janvāra vairs nav bijis iespējams paaugstināt - tās palikušas diezgan zemas.

Savukārt likums "Par tiesu varu" nosaka, ka tiesnesi atbilstoši darba ieguldījumam var prēmēt, izmantojot šim nolūkam finanšu līdzekļus līdz 15% no plānotā darba samaksas fonda.

Jau minētie noteikumi par tiesas darbinieku prēmēšanu noteic, ka darbinieku par augstiem darba rezultātiem var materiāli stimulēt atbilstoši viņa darba ieguldījumam. Materiālajai stimulēšanai izmanto finanšu līdzekļus līdz 15% no plānotā atalgojuma fonda, kā arī ietaupītos līdzekļus no atalgojuma fonda.

ST pārstāve piebilda, ka šis bijis pirmais gads, kad iepriekšminētie 15% atalgojuma fondā arī tikuši plānoti un tādēļ prēmijās bijis iespējams kompensēt laikus nepalielināto algu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!