Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoti 63 Covid-19 pacienti, tostarp viens pārvests, bet kopējais stacionāros esošais ar koronavīrusa izraisīto slimību sirgstošo pacientu skaits bijis 649, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

No visiem slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem patlaban 573 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 76 ir ar smagu slimības gaitu.

Ceturtdien no slimnīcām izrakstīti kopumā sešo Covid-19 pacienti, tai skaitā viens pārvests, savukārt līdz šim kopumā no ārstniecības iestādēm izrakstīti 10 299 ar Covid-19 sasirgušie.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijā 17 046 Covid-19 testi, reģistrēti 587 jauni saslimšanas gadījumi, bet deviņi inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Latvijā ar Covid-19 kopumā saslimuši 103 588 cilvēki.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvija šā gada otrajā ceturksnī varētu saņemt 406 283 Pfizer – BioNTech vakcīnu devas, to paredz ceturtdien, 1. aprīlī, Eiropas Savienības (ES) Padomes dalībvalstu pastāvīgo pārstāvju komitejas (COREPER) līmenī panāktā vienošanās.

Covid-19 vakcīnas tiks apmaksātas no valsts budžeta. Veselības ministrijas stratēģija paredz, ka Latvijā vakcinācija notiks pakāpeniski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!