Foto: F64

No šodienas stāsies spēkā Vienošanās par grozījumiem 2010. gada 20. decembra Latvijas un Krievijas valdību vienošanās par Latvijas un Krievijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

2010. gadā noslēgtā vienošanās reglamentē abu valstu pierobežas teritorijā dzīvojošo personu atvieglotu robežšķērsošanas procedūru un uzturēšanās nosacījumus otras valsts teritorijā.

Grozījumi paredz, ka turpmāk vietējās pierobežas satiksmes atļaujas iegūšanai līdz ar pieteikuma anketu nebūs nepieciešams iesniegt medicīniskās apdrošināšanas polisi.

Šķērsojot Latvijas–Krievijas valsts robežu vietējās pierobežas satiksmes ietvaros, pierobežas iedzīvotāju satiksmes atļaujās un derīgos ceļošanas dokumentos turpmāk atzīmes par robežas šķērsošanu netiks veiktas.

Katras nepārtrauktas uzturēšanās ilgums otras puses valsts pierobežas teritorijā vietējās pierobežas satiksmes atļaujas derīguma termiņa laikā nedrīkstēs pārsniegt 90 dienas. Iepriekš vienošanās paredzēja ierobežojumu, kas noteica tiesības atļaujas derīguma termiņa laikā uzturēties otras valsts pierobežas teritorijā 90 dienas 180 dienu laikā.

Grozījumi arī paplašina pasākumu loku, kuru apmeklēšana var kalpot par pamatu vietējās pierobežas satiksmes atļaujas saņemšanai, atceļot ierobežojumu, ka tie var būt vienīgi pašvaldību un valsts iestāžu organizētie pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!