Šodien stājas spēkā jauns iekšzemes pasažieru vilcienu kustības saraksts 2006./2007.gadam, informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV).
Ņemot vērā tālsatiksmes vilcienu sarakstu un noteiktos kustības ātruma ierobežojumus atsevišķos dzelzceļa posmos, nedaudz tiks mainīts vilcienu atiešanas un pienākšanas laiks.

Būtiskākās pārmaiņas attieksies uz maršrutu Rīga-Ērgļi-Rīga, jo līdz ar pieļaujamā vilcienu kustības ātruma samazināšanos palielināsies brauciena ilgums. No Ērgļu stacijas uz Rīgu vilcieni izbrauks ievērojami agrāk nekā līdz šim.

Dīzeļvilciens Rīga-Cēsis-Rīga no rītdienas, 29.maija, kursēs ne tikai sestdienās un svētdienās, bet arī darba dienās un papildus pieturēs Krievupē un Vangažos. Papildu apstāšanās minētajās pieturās paredzēta dažiem Lugažu virziena vilcieniem, savukārt vilciens Valmiera-Rīga turpmāk pieturēs arī Āraišos.

No šodienas vairāku Krustpils virziena dīzeļvilcienu sarakstā noteiktas papildu pieturas Salaspilī, Kaibalā vai Alotenē. Daži maršruta Rīga-Daugavpils-Rīga vilcieni papildus pieturēs Skrīveros vai Jumpravā, savukārt atsevišķiem vilcieniem tehnisku iemeslu dēļ atcelta apstāšanās Alotenē.

Ņemot vērā pasažieru skaita pieaugumu vasaras sezonā, Jūrmalas un Saulkrastu virzienos arī šovasar pēc iespējas tiks norīkoti papildu elektrovilcieni. Līdzīgi kā līdz šim, papildu vilcieni kursēs arī brīvdienās un valsts svētku dienās.

Iekšzemes pasažieru vilcienu kustības sarakstu grāmatiņas varēs iegādāties PV biļešu kasēs un informācijas punktā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Sīkāka informācija pieejama dzelzceļa stacijās un PV interneta mājaslapā "www.pv.lv". Informāciju varēs iegūt arī uzziņu dienestā 1188 vai piezvanot uz VAS "Latvijas dzelzceļš" uzziņu tālruni 1181.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!