Foto: Reuters/Scanpix/LETA
No pirmdienas, 26. oktobra, publiskos pasākumos iekštelpās kopumā drīkst pulcēties līdz 300 cilvēkiem, portālu "Delfi" iepriekš informēja Veselības ministrijā (VM).

Vienlaikus publiskiem pasākumiem jābūt ar personalizētām sēdvietām un jālieto sejas maska.

Tāpat no pirmdienas līdz 15. novembrim darbu pārtrauc vietas, kas saistītas ar bērnu izklaidi iekštelpās, tostarp izklaides un atrakciju centri, bērnu rotaļu istabas, batutu parki un bērnu pieskatīšanas istabas, tai skaitā tirdzniecības centros.

No pirmdienas līdz 15. novembrim augstākās izglītības studiju programmu apguve notiek attālināti, izņemot praktiskās daļas apguvi un klīnisko praksi rezidentūrā.

Jau vēstīts, ka no sestdienas, 24. oktobra, visās sabiedriskajās vietās obligāti ir jālieto sejas maska. Maskas jālieto ne tikai vietās, kur netiek ierobežots cilvēku skaits, bet visās sabiedriskās vietās, tai skaitā arī tur, kur cilvēki atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Maskas var nelietot tur, kur tas nav iespējams, piemēram, peldbaseinos, akvaparkos, pirtīs un tamlīdzīgās vietās, kā arī skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietās, kur tiek veiktas procedūras sejai. Prasība par masku lietošanu neattiecas uz sabiedriskās ēdināšanas vietām, piemēram, kafejnīcām un bāriem, kur personas ēd un lieto dzērienus. Maskas gan ir jāvalkā personālam. Tāpat prasība par obligātu masku lietošanu neattiecas uz izglītības iestādēm.

Tāpat no sestdienas privātu pasākumu vietās kopā drīkst būt telpās ne vairāk kā 10 cilvēki, ārpus telpām – 100 cilvēki. Ja privātu pasākumu rīko publiskā vietā, piemēram, restorānā, izīrētā pirtī, klubā u.tml., tad jānodrošina viesiem fiksētas, personalizētas sēdvietas, 2 metru distance (izņemot personām no vienas mājsaimniecības), kā arī pasākums var norisināties līdz pusnaktij.

Tāpat ziņots, ka no pirmdienas, 26. oktobra, valsts apmaksātu Covid-19 testu var veikt tikai ar ārsta nosūtījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!