Foto: F64
Lai gan Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nebija apmierināta ar pērn pabeigto administratīvi teritoriālo reformu, pašlaik reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) uzskata, ka jauna reforma nav nepieciešama, un šādu "Par labu Latviju!" ekonomiskās programmas veidotāja Ulda Oša ierosinājumu sauc par pārsteidzīgu.

Staķe norādīja, ka pašreizējie plānošanas reģioni ir kā pārejas posms likumā ierakstītajiem apriņķiem – bet par apriņķu izveidi būs jādomā nākamajai Saeimai un valdībai.

Oša pausto, ka novadi nav spējīgi attīstīties, Staķe nosauca par "priekšvēlēšanu populismu", jo novados patiešām notiekot labas lietas. Viņa pieļāva, ka pats Osis nemaz nav apmeklējis novadus un nav apbraukājis reģionus, lai redzētu, kā tie darbojas dzīvē.

Oša minēto piemēru, ka Ventspils pilsēta ir viena no bagātākajām, bet Ventspils novads – viens no nabadzīgākajiem, Staķe skaidroja ar to, ka vēl padomju laikā Ventspils rajona teritorija būtībā bija "kara bāzes teritorija", kurā nebija iespējama attīstība, tāpēc atšķirības izveidojas vēsturiski. Turpat blakus piekrastē esošie novadi, piemēram, Jūrkalne attīstās ļoti labi, jo izmanto savus dabas resursus un attīsta lauku tūrismu.

Osis intervijā portālam "Nozare.lv" pauda, ka "Par Labu Latviju!" plānos ir jauna pašvaldību reforma, kas neparedz vairāk aiztikt novadus, bet veidot pašvaldības uz pašreizējo piecu plānošanas reģionu bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!