Foto: LETA

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (P/P) ceturtdien paziņojis, ka izstājas no apvienības "Attīstībai/Par!", liecina viņa ieraksts sociālajos tīklos.

"Facebook" Staķis raksta, ka "ir teiciens, ka ikvienai sarežģītai problēmai ir atbilde, kas ir īsa, vienkārša un nepareiza. Ja man jautātu: kādēļ es šodien izstājos no apvienības "Attīstībai/Par!", pie kuras šūpuļa esmu bijis klāt, tad teiktu līdzīgi – nav īsas un vienkāršas atbildes. Tomēr vienā man ir jāatzīstas – es kļūdījos".

""Kustībā Par!" mani aizrāva ideālisms, intelektuālā bagātība un tieksme pēc taisnīguma. Kandidēju uz Rīgas mēra amatu, lai uzlabotu dzīvi pilsētā, un mani patiesi sanikno, ka "Par!" tuvākais sabiedrotais "Latvijas attīstībai" šauru interešu dēļ norāvusi bremzes Latvijas galvaspilsētas attīstībai," viņš norāda.

Staķis arī pauž nožēlu par to, ka ir kļūdījies attiecībā uz apvienības veidošanu ar partiju "Latvijas attīstībai".

"Ministra lēmums apturēt Rīgas teritorijas plānojumu ir netaisns un nesamērīgs. Tieši tāpēc tas pārsteidza pat pieredzējušākos pašvaldības darbiniekus," viņš raksta.

Lai izpildītu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) prasības, var būt nepieciešami pat gadi, un no tā cietīs Rīgas uzņēmēji, investori un budžets, norāda mērs, piebilstot, ka tātad cietīs arī katrs rīdzinieks.

"Man ir tikai viena iespēja pamest apvienību ar "Latvijas attīstībai", tāpēc es paziņoju par izstāšanos no partijas "Kustība Par!". Es atvainojos visiem biedriem, kurus aicināju atbalstīt apvienības "Attīstībai/Par!" izveidošanu," raksta Rīgas mērs.

"Man ir neizsakāmi žēl pamest daudzus savus domubiedrus un atbalstītājus, taču dzīvot tālāk un klusi pieņemt, ka Rīgas teritorijas plānojuma apturēšana notikusi likumīgi un tai nav nekāda sakara ar kāda azartspēļu biznesa interesēm, būtu prasta melošana sev un partijas biedriem," pauž Staķis.

"Vienmēr esmu uzskatījis, ka politika ir misijas darbs un kalpošana. To mēs pasaulē visspilgtāk redzam pašlaik. Politiķi jāvada vēlmei kalpot cilvēkiem un radīt paliekošas, pozitīvas pārmaiņas. Es palieku strādāt Rīgas domes priekšsēdētāja amatā un "Par!/Progresīvie" frakcijā, esmu uzticīgs vēlētajiem dotajiem solījumiem," raksta Staķis.

"Es turpināšu ieviest pārmaiņas pilsētā, manas durvis būs atvērtas ikvienam, kurš vēlas kopīgi strādāt Rīgas un Latvijas labā," savu paziņojumu noslēdz galvaspilsētas mērs.

View this post on Instagram

A post shared by Delfi LV (@delfi.lv)

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) trešdien paziņoja, ka VARAM ir izvērtējusi Rīgas domes saistošos noteikumus "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi", un konstatējusi būtiskus trūkumus – neatbilstību likumam un samērīguma trūkumu starp iesaistīto pušu interesēm.

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likumam, konstatējot teritorijas plānojuma izstrādes procedūras pārkāpumus vai neatbilstību normatīvo aktu prasībām, Plešs ir izdevis rīkojumu apturēt šos Rīgas domes saistošos noteikumus.

Staķis jau pēc šī paziņojuma uzsvēra, ka šādi VARAM uz vairākiem gadiem apturējusi Rīgas attīstību.

Ceturtdien Rīgas domes valdošajā koalīcijā ietilpstošā partija "Progresīvie" aicināja Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pieprasīt Pleša demisiju saistībā ar Rīgas attīstības plāna apturēšanu.

Pats Plešs šo aicinājumu komentēja, sakot, ka Rīgas dome savu neizdarību slēpj aiz skaļiem paziņojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!