Foto: DELFI
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) vēl nav pieņēmis lēmumu par rātsnamā esošo mēru portretu galerijas papildināšanu ar bijušo mēru ģīmetnēm, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Kā skaidroja domē, saistībā ar ievērojamo darba apjomu saistībā ar 2021. budžetu, cīņu ar Covid-19 pandēmiju galvaspilsētā, kā arī Rīgas domes iestāžu reorganizāciju, Staķim vēl nav bijis laika pievērsties šim jautājumam.

Līdz ar to pēdējā glezna, kas pievienota portretu galerijai, ir bijušā galvaspilsētas mēra Jāņa Birka ģīmetne. Viņš galvaspilsētu vadīja divus gadus – no 2007. līdz 2009. gadam.

Galerijā vēl nav eksmēra Nila Ušakova (S) portreta, kā arī Oļega Burova (GKR) un Daiņa Turlā (GKR) portretu.

Nav arī skaidrības par to, vai Rīgas pagaidu administrācijas vadītāja Edvīna Balševica portrets taps un tiks novietots mēru portretu galerijā, jo viņš Rīgas domes priekšsēdētāja posteni neieņēma.

Iepriekš izskanējis, ka mainīsies kārtība, kā tiks gleznoti bijušie mēri – viņi paši varēs izvēlēties mākslinieku, pie kura doties, un vēlāk šīs gleznas atpirks Rīgas dome.

Tiesa, vai šī prakse tiks īstenota un tradīcija tiks turpināta, vēl nav zināms.

Galerijā kopumā redzami 17 darbi.

Portretu galerija izvietota Rātsnama Prezidija zālē un tās priekštelpā, kur tradicionāli tiek sagaidīti Rīgas domes ārvalstu viesi un notiek citi svinīgi pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!