Foto: F64

Starp "Saskaņas" sarakstu līderiem Saeimas vēlēšanās varētu būt arī bijušais "Vienotības" deputāts un satiksmes ministrs Anrijs Matīss, "Saskaņas" parlamentārietis Ivars Zariņš un atvaļinātaiss robežsardzes ģenerālis Ivars Zālītis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Partijas vadība deputātu kandidātu sarakstus vēl nekomentē, uzsverot, ka "Saskaņas" valde par tiem lems ceturtdien, 21. jūnijā.

Matīss varētu būt pirmais numurs Kurzemē, bet viņam sekos bijušais Saeimas deputāts un Liepājas domes deputāts Valērijs Agešins. Iepriekšējās vēlēšanās Agešinam bija pirmais numurs Kurzemē. Pēc pašvaldību vēlēšanām viņš Liepājas domē bija nonācis dziļā opozīcijā.

Savukārt Zariņš varētu startēt Zemgalē, bet Zālītis - Latgalē. "Saskaņas" dome pirmdien vienojās, ka līdzšinējais Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, kurš būšot "Saskaņas" izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts, būs pirmais numurs Vidzemē, bet partijas izvirzītais premjera kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis - saraksta līderis Rīgā.

"Saskaņas" priekšsēdētājs Nils Ušakovs otrdien sociālajos tīklos paziņojis, ka bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece Evija Papule plāno kandidēt vēlēšanās no šī politiskā spēka saraksta. Ušakovs norāda, ka valdes sēdē izvirzīs Papuli kā izglītības un zinātnes ministra amata kandidāti no "Saskaņas" un Saeimas deputāta kandidāti Rīgā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados "Saskaņas" Rīgas sarakstā varētu būt arī Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs un Andrejs Klementjevs, Latgalē - Rēzeknes domes deputāts Jānis Krišāns, kā arī parlamentārietis Ivans Ribakovs, proti, sarakstos būs iekļauti arī daudzi pašreizējie "Saskaņas" deputāti. Tāpat no "Saskaņas" varētu startēt arī pašreizējā Daugavpils domes izpilddirektore Inga Goldberga.

Par sarakstu apstiprināšanu "Saskaņas" valde lems ceturtdien, līdz ar to tajos vēl ir iespējamas izmaiņas.

Tikmēr Jaunās konservatīvās partijas politiķis Juris Jurašs sociālajos tīklos publicējis kādu sarakstu ar it kā "Saskaņas" izvirzīto ministru kandidātu sarakstu. Ušakovs sacīja, ka komentēs tikai tos sarakstus, kurus apstiprina partijas valde. Savukārt "Saskaņas" priekšsēdētāja vietnieks Urbanovičs norādīja, ka saraksts ir neprecīzs. Vienlaikus Urbanovičs teica, ka, ejot uz sanāksmēm mēdz izdrukāt dažādus dokumentus, un minētais saraksts varētu būt "nozagts no atvilktnes vai galda". Šis varētu būt bijis kāds darba dokuments. Urbanovičs arī ironizēja, ka Jurašu tik ļoti varētu interesēt "Saskaņa", jo, iespējams, viņš pats no tās gribot startēt vēlēšanās.

Minētajā sarakstā kā satiksmes ministra kandidāts nosaukts Matīss, ekonomikas ministra kandidāts - Zariņš, iekšlietu ministra kandidāts - Zālītis, izglītības un zinātnes ministra kandidāte - Papule, labklājības ministra kandidāts - Klementjevs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidāte - Goldberga, zemkopības ministra kandidāts - Saeimas deputāts Jānis Tutins, tieslietu ministra kandidāts - Guntars Grīnvalds, kurš savulaik ieņēma šo ministra amatu un pārstāvēja Aināra Šlesera partiju, veselības ministra kandidāts - Latvijas Sarkanā krusta ģenerālsekretārs Uldis Līkops, aizsardzības ministra kandidāts - bijušais Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks Raimonds Rublovskis, finanšu ministra kandidāte - bijusī Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!