Rīgas Starptautiskais forums par valsts un pilsētas tēla veidošanu 14. un 15.novembrī pulcēs daudzus Eiropā pazīstamus mārketinga speciālistus un augstas vairāku valstu amatpersonas un būs unikāla iespēja pašmāju un ārvalstu ekspertiem iegūt vērtīgu pieredzi valsts tēla veidošanā.
"Mēs varam lepoties ar pasākuma programmu!" trešdien žurnālistiem atzina pasākuma rīkotāja -"Biroja 2000" - valdes priekšsēdētāja Selga Laizāne, informējot, ka forumā "ģeogrāfiski tiks pārstāvētas daudzas valstis, un tajā piedalīsies eksperti ar starptautisku vārdu".

Rīgas vicemērs Aivars Kreituss žurnālistiem pauda pārliecību, ka "pasākums būs ievērojams" un ļaus ne tikai dalīties pieredzē dažādu valstu pārstāvjiem, bet arī reklamēs Rīgu.

Divu dienu forumā, ko 14.novembrī atklās Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ievadlekciju "Valsts un brends, valsts kā brends" lasīs pasaulē pazīstamais eksperts no Lielbritānijas Vallijs Olinss (Wally Ollins), kurš piedalījies Spānijas un Portugāles valsts tēlu, kā arī lielu pasaules kompāniju tēlu veidošanā, informēja Laizāne.

Pirmajā foruma plenārsēdē "Valstisko institūciju loma valsts tēla stratēģijas veidošanā un tās realizēšanā. Valsts institūti" kā referenti piedalīsies arī britu speciālists vairāku grāmatu autors Saimons Enholts (Simon Anholt), kura grāmata par Centrālās un Austrumeiropas valstu tēla veidošana tiks publicēta jau tuvākajā laikā, Īrijas valdības aģentūras tiešo ārvalstu investīciju piesaistei "IDA-Ireland" bijušais vadītājs Deivids O'Donovans (David T O'Donovan), kā arī citi eksperti no Latvijas, Zviedrijas un Lielbritānijas.

14.novembrī notiks arī paralēlās sesijas "Tautsaimniecība ar vietējo un ārvalstu referentu piedalīšanos, "Starptautiskās organizācijas pieaugošās globalizācijas apstākļos. Valstu ārpolitikas veidošana", kurā kā referenti uzstāsies bijušais Eiropas Centrālās bankas projekta "Eiro 2002 informatīvā kampaņa" vadītājs Žuans de Almeida (Joao de Almeida), ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons (Brian Carlson) un Nīderlandes starptautisko attiecību institūta Hāgā pārstāvis Peters van Hams (Peter van Ham), kā arī vairāki Latvijas un ārvalstu speciālisti un amatpersonas.

Trešajā paralēlajā sesijā par valsts un pilsētas tēla pārpozicionēšanu piedalīsies Berlīnes Biznesa attīstības korporācijas "Partners fuer Berlin" Centrālās un Austrumeiropas jautājumu koordinators Dr. Volframs Martinsens, kurš foruma dalībniekus iepazīstinās ar Berlīnes kā vienotas pilsētas tēla veidošanu pēc pilsētas abu daļu apvienošanās. Sesijā kā referenti piedalīsies arī starptautiskās telekompānijas BBC raidījuma "World Business Report" vadītāja Tanja Beketa (Tanya Beckett), Polijas Ārlietu ministrijas, Igaunijas Ekonomikas lietu ministrijas pārstāvji, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars un citi.

Dienas noslēgumā foruma dalībniekiem par godu Latvijas Universitātes Lielajā aulā koncertu sniegs Liepājas Simfoniskais orķestris.

Savukārt foruma otrajā dienā 15.novembrī otrajā plenārsēdē Latvijas, Spānijas, Zviedrijas, Čehijas, Krievijas un Nīderlandes pārstāvji diskutēs par materiālo ieguldījumu atdeves mērīšanas un novērtēšanas iespējām starptautiski un valstiski nozīmīgu pasākumu organizēšanā un būvju celtniecībā. Trešajā plenārsēdē "Pilsētu loma valsts tēla veidošanā. Valsts atbalsts pašvaldībām" piedalīsies Viļņas, Rīgas, Portugāles pilsētas Porto pašvaldību pārstāvji un citi starptautiski eksperti.

Foruma ietvaros paredzēta Latvijas tēla prezentācija un diskusijas, sesija par reģionu tēla veidošanu kā konkurētspējas veicinātāju globalizācijas apstākļos, kā arī sesija par lielu starptautisku pasākumu organizēšanas un biznesa projektu attīstības nozīmi valsts un pilsētas tēla veidošanā.

15.novembrī visas dienas garumā foruma dalībniekiem tiks piedāvātas divpusējo tikšanos iespējas. Interesi jau izrādījuši daudzi pasākuma viesi no ārvalstīm, informēja "Birojs 2000" pārstāve.

Forumu noslēgs Tartu universitātes profesores Marju Lauristinas (Marju Lauristin) lekcija "Personības loma valsts tēla veidošanā", kā arī sesiju moderatoru kopsavilkums.

Laizāne pavēstīja, ka līdz trešdienai dalību forumā pieteikuši vairāk nekā 200 dalībnieku no dažādām valstīs, un pasākuma organizatori prognozē, ka foruma dalībnieku skaits varētu būt 250-300 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!